Amerikaanse dame tankte halfjaar gratis door softwareprobleem ($27.000)

Vanwege een ongelukkig uitgevoerde softwarteupdate kon een Amerikaanse automobiliste meer dan een halfjaar gratis peut halen. Nadat ze maar liefst 510 tankbeurten achter de rug had werd haar zwendel echter ontdekt.

Amerikaanse dame tankte halfjaar gratis door softwareprobleem ($27.000)

We dromen er - zeker met onze brandstofprijzen - allemaal wel eens van: helemaal gratis je dikke bolide volgooien met hoogwaardige benzine of diesel. Voor de 45-jarige Dawn Thompson uit het Amerikaanse Lincoln, Nebraska werd die droom echter werkelijkheid.

De dame wist namelijk een lucratieve glitch te ontdekken bij de lokale pomp. Een softwareupdate die ervoor moest zorgen dat klantenkaarten met spaarpunten in gebruik genomen konden worden maakte het namelijk ook mogelijk om gratis te tanken. Door de klantenkaart twee keer door de lezer te halen schoot de pomp namelijk in de demo-modus, waarbij de benzine niet afgerekend werd.

Goede handel

Mevrouw Thompson besloot de pomphouder niet op de hoogte te stellen van het probleem. In plaats daarvan vulde ze haar tank maar liefst 510 keer.

Daarbij startte ze een handeltje door de kaart tegen betaling uit te lenen aan een tweede vrouw. Thompson claimde dat de kaart voor korting zorgde en ontving uiteindelijk 500 dollar voor zo'n 700 dollar aan brandstof, verdeeld over tien tankbeurten.

Dikke vangst

Uiteraard kon de zwendel niet voor eeuwig onopgemerkt blijven. Na meer dan een half jaar liep Thompson na een onderzoek van de lokale politie alsnog tegen de lamp.

Tegen die tijd had ze zo'n 7.413 gallons aan gratis benzine buitgemaakt. Vertaald naar logische waarden is dat ongeveer 28.000 liter. Vanwege de in onze ogen bijzonder gunstige literprijs (gallonprijs?) kwam het totaalbedrag uit op een dikke 27.860 dollar en 27 cent.

Crime doesn't pay

Ms. Thompson werd prompt gearresteerd en diefstal van een bedrag van meer dan 5.000 dollar ten laste gelegd. Ondanks dat het om een fout in de pomp ging had ze de brandstof immers doelbewust afgenomen. Thompson werd voorgeleid en kreeg een borgtocht van 750 dollar aangemeten.

Volgens lokale publicatie 10/11 Now staat ze echter niet geregistreerd als gevangene. Bij haar volgende hoorzitting op 11 april zal ze wellicht meer te weten komen over haar uiteindelijke straf.

Algemeen
  • Mercedes-Benz, NL Beeld / Regiofotografie, NL Beeld / Album, NL Beeld / Abaca Press