AlphaTauri krijgt lullige nieuwe naam 

Het zusterteam van Red Bull krijgt dan toch geen sponsortitel mee. Volgens de bronnen van Motorsport.com wordt de nieuwe naam nog veel saaier.

AlphaTauri krijgt lullige nieuwe naam 

Afgelopen zomer werd duidelijk dat Red Bull uitgekeken is op het team van AlphaTauri. Het in 2020 tot uithangbord van het eigen modemerk gebombardeerde team leverde kennelijk te weinig publiciteit en verkopen op.

Voor volgend jaar krijgt Minardi Toro Rosso AlphaTauri dus weer een nieuwe identiteit aangemeten. Volgens de geruchtenmolen zouden rivaliserende modemerken Hugo Boss en Adidas geïnteresseerd zijn in een rol als titelsponsor. Echte duidelijkheid was er echter niet. Kersverse CEO Peter Bayer hield de lippen nog stijf op elkaar.

'Racing Bulls'

Volgens Motorsport.com kunnen we de geruchten over Hugo Boss Bulls en Adidas Bulls wel in de prullenbak schuiven. AlphaTauri krijgt namelijk een veel saaiere, meer nietszeggende naam.

Net als Toro Rosso wordt de nieuwe titel een aftreksel van de naam van het moederteam, maar dan nog minder creatief. De pijnlijke naam 'Racing Bulls' zou bovenaan de shortlist staan.

Algemene identiteit

Reden achter de nieuwe speculatie is de een interview met Bayer in Las Vegas. De Oostenrijker lichtte nog een klein tipje van de sluier over de nieuwe identiteit van het B-team. Deze zal gaan lijken op die van Toro Rosso, dichter bij de Red Bull-familie staan en toch ruimte bieden aan commerciële partners, aldus Bayer:

"De identiteit zal algemeen zijn. De identiteit is wat Toro Rosso was geweest en zal weer dichter bij de Red Bull-familie komen. Maar dan zal het verschijnen onder de naam van de commerciële partners. We zullen de naam van het bedrijf veranderen, we gaan de identiteit veranderen, het logo, alles, een complete herlancering, een complete rebrand. De naam van het team, de identiteit, is bepaald door de aandeelhouders. En ik moet het meenemen zonder het te kunnen delen, wat heel moeilijk is!"

Peter Bayer met huidige AT-teambaas Franz Tost.

Volgens Motorsport zullen er twee sponsors opgenomen worden in de nieuwe naam. Welke dat zijn is echter nog niet bekend. Een optreden voor Hugo Boss of Adidas is dus nog altijd mogelijk.

AlphaTauri's drang naar geheimhouding heeft op lange termijn weinig zin. Begin december zal de FIA immers de inschrijvingslijst voor 2024 bekend gaan maken. Over een week of twee is de nieuwe naam dus alsnog bekend.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool