Nieuw logo en naam AlphaTauri gelekt

De nieuwe identiteit van Red Bull's tweede team is nu zo goed als bevestigd. Sponsorspecialisten Decalspotters hebben de nieuwe naam en het nieuwe logo al weten op te vissen.

Nieuw logo en naam AlphaTauri gelekt

Al sinds de aankondiging afgelopen zomer is er wilde speculatie rond het lot van Red Bull's tweede Formule 1-team. AlphaTauri zou in eerste instantie zelfs verkocht gaan worden vanwege de tegenvallende resultaten en hoge kosten, of volledig verhuisd worden van het Italiaanse Faenza naar de Red Bull-thuisbasis in het Britse Milton Keynes.

Uiteindelijk bleef het bij een sterkere samenwerking met het moederteam en een verandering van identiteit. Na jaren als Toro Rosso werd het team in 2020 voorzien van de naam van Red Bull's verder onbekende modemerk. Dat leverde echter niet de gehoopte extra publiciteit en verkopen op. Voor volgend jaar wordt het roer daarom opnieuw omgegooid.

Generieke identiteit

Na de geruchten rond titelsponsorschap van modemerken Hugo Boss en Adidas kwam recent naar buiten dat de nieuwe naam veel algemener en saaier zal zijn. CEO Peter Bayer liet niets concreets los over de nieuwe naam, behalve dat het team twee grote Amerikaanse sponsors aangetrokken had. Dit zouden betalingsspecialisten CashApp en Visa zijn. De namen van die bedrijven zouden gecombineerd gaan worden met een generieke titel voor het team.

Volgens Motorsport.com zou die ongeïnspireerde naam 'Racing Bulls' moeten zijn. Sponsordeal-specialisten Decalspotters hebben dat gerucht nu bevestigd met een gelekte afbeelding van het nieuwe logo. Uit het plaatje blijkt dat Bayer's beschrijving wel heel dicht bij de waarheid kwam.

Racing Boredom

Sebastien Buemi, Toro Rosso STR5, Malesië 2010.

Een standaard Red Bull-lettertype, de bekende stier en een paar streepjes. Erg herkenbaar en uniek is het allemaal niet. Dat lijkt echter doelbewust te zijn. Op deze manier krijgen de sponsors immers veel meer aandacht, zonder dat het team a la Benetton of Alfa Romeo voelt alsof het volledig overgenomen is door een partij van buitenaf.

De fantasieloze naam en het anonieme logo doen ons echter met weemoed terugdenken aan de tijden van Toro Rosso.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool