Max Verstappen neemt Viaplay even over (video)

Na de race in Abu Dhabi nam Max het op zich om de uitzending van Viaplay even te runnen. De drievoudig wereldkampioen ging in gesprek met goede vriend Fernando Alonso.

Max Verstappen neemt Viaplay even over (video)

Er is al veel gezegd, geschreven en geklaagd over de diensten van Viaplay. De Scandinavische streamingsdienst heeft sinds vorig jaar de touwtjes in handen op Nederlands F1-gebied, maar heeft zich door hoge prijzen, slechte beeldkwaliteit, een beperkt aanbod en twijfelachtig commentaar niet bepaald populair gemaakt.

Sinds eind september heult Viaplay zelfs met de vijand in een bizarre samenwerking met aartsrivaal F1 TV. Met de grote verliezen van het moederbedrijf in het achterhoofd moet de streamingsdienst drastische stappen gaan zetten om het hoofd boven water te houden.

Max aan de microfoon

In het persvierkantje van Abu Dhabi kregen we al een voorproefje van die noodmaatregelen. De Viaplay-crew hield zich dit keer namelijk wijselijk stil en gaf de roze microfoon gewoon aan Max Verstappen. De Red Bull-kopman aarzelde geen moment en ging meteen in journalist-modus toen Fernando Alonso aan kwam lopen.

GT3-test

Na een interview met Alonso en zichzelf over de race brak Fernando het onderwerp 'vakantieplannen' aan. Max stelde hopelijk vrij weinig te gaan doen, op een test met de Ferrari 296 GT3 van zijn eigen raceteam in Portimao na.

Toevallig zal Alonso rond dezelfde tijd testen op Motorland Aragón. De twee circuits in Portugal en Spanje liggen een kleine 1.100 kilometer uit elkaar, maar de privejet is die afstand zo overbrugd. Wellicht zullen de twee dus even bij elkaar gaan buurten.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, NL Beeld / Heukers Media