Verstappen: 'Hamilton is niet zo goed als Alonso'

De regerend wereldkampioen heeft zijn twee grootste rivalen tegen elkaar afgewogen. De mening van de Nederlander is overduidelijk: de meest succesvolle coureur aller tijden kan niet tippen aan Fernando Alonso.

Verstappen: 'Hamilton is niet zo goed als Alonso'

Max Verstappen staat met name in de internationale media bekend om zijn ongezouten meningen. Typisch Belgisch Nederlands, zou je kunnen zeggen. Max geeft zonder al teveel aanmoediging de nodige kritiek op reglementen, circuits en de media, maar over zijn collega coureurs houdt hij zich dikwijls op de vlakte.

In een recent interview met The Sunday Express kwam daar echter verandering in. Verstappen werd namelijk gevraagd die andere twee wereldkampioenen op de grid eens met elkaar te vergelijken.

Overcapaciteit

Bij de vergelijking tussen Fernando Alonso en Sir Lewis Hamilton ziet Max een duidelijk verschil. De Spanjaard heeft volgens hem namelijk een zeldzame overcapaciteit in de auto. Terwijl Fernando alles uit zijn Aston Martin haalt heeft hij alle tijd om na te denken over de strategie, of die van teamgenoot Lance Stroll. In Miami keek de Spanjaard zelfs even op TV naar de inhaalactie van Lance. Dat vermogen om breincapaciteit over te hebben maakt Alonso volgens de Nederlander een echte topper:

"Ik denk graag dat een extra capaciteit hebben ook een groot voordeel is in de Formule 1. Je kunt zoiets niet trainen. Alleen een paar coureurs hebben die gave. Naar mijn mening heeft Alonso het ook. Je kunt het zien in de manier waarop hij let op kleine details in de cockpit, ook al rijdt hij op de limiet, hij denkt aan andere dingen.

Mindere Lewis

Alonso's overcapaciteit geeft hem naar de mening van Verstappen een paar streepjes voor op Lewis Hamilton. De Brit is simpelweg niet zo goed als zijn oude rivaal. Max is zich bewust van de lading van zijn uitspraken, maar hecht daar weinig waarde aan:

"Ik denk niet dat Hamilton zo goed is als Fernando Alonso. Mensen zullen me daarvoor waarschijnlijk haten, maar zo zie ik het."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool