Verloren race motiveert Horner: 'We hebben nog iets om naar te streven' 

Zelfs na het meest dominante seizoen uit de geschiedenis van de sport heeft Red Bull Racing nog iets om naar uit te kijken. Teambaas Christian Horner ziet de 'verloren' race in Singapore nog altijd als een verbeterpuntje.

Verloren race motiveert Horner: 'We hebben nog iets om naar te streven' 

Bij Red Bull Racing hadden zich het afgelopen seizoen bijna niet beter voor kunnen stellen. Max Verstappen en Sergio Pérez wonnen uiteindelijk bijna alle races, waarvan 19 door de Nederlander werden veroverd.

Verstappen werd gedurende het seizoen eigenlijk geen moment bedreigd door de concurrentie, waardoor hij een recordbrekende campagne kon voeren. De lijst van prestaties is eigenlijk te lang om volledig op te noemen. Het seizoen werd nog eens perfect afgesloten met nog een paar nieuwe records en een dominante overwinning voor Verstappen.

Het kan toch beter

Ondanks al dat succes ziet RBR-opperhoofd Christian Horner nog altijd ruimte voor verbetering. Het team kende immers een bijzonder moeilijk weekend op de straten van Singapore, waar Verstappen en Pérez zich als elfde en dertiende kwalificeerden. In de race vocht het duo zich terug tot P5 en P8, maar de overwinning was ver weg. Carlos Sainz wist daarop als enige non-Red Bull rijder een Grand Prix op zijn naam te schrijven.

Het feit dat het raceweekend in Singapore zo zwaar was geeft volgens Horner de motivatie om het volgend jaar nog veel beter te gaan doen:

"Het houdt je bescheiden. Er is nog steeds iets om naar te streven. Het is een waardevolle les dat dingen snel kunnen veranderen. Singapore was een buitengewoon weekend."

Geschiedenisboeken

De drang naar absolute perfectie doet volgens Christian echter niets af aan de wereldprestaties die Red Bull en Max Verstappen dit jaar geleverd hebben. De Brit is dan ook apetrots op het meest dominante seizoen uit de geschiedenis van de sport;

"We hadden nooit gedroomd - jullie hebben me dit al gevraagd sinds race drie: 'denk je dat je alle races kunt winnen dit jaar'. Maar om 21 uit 22 races te winnen is gestoord."

"Dat Max meer dan duizend rondes aan de leiding reed, hij 19 races gewonnen heeft, McLaren's record uit 1988 gebroken heeft, Seb's record - ons eigen record uit 2013 - de winstpercentages, alle percentages die hij behaald heeft. Deze auto zal de geschiedenisboeken ingaan, ik denk dat het zeker voor een aanzienlijke periode de meest succesvolle auto in de geschiedenis van de Formule 1 [zal zijn]."

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, Red Bull Content Pool