Hamilton ziet verveling bij Red Bull: 'Horner weet niet wat hij moet zeggen als Max wint'

De boordradio van teambaas Christian Horner na elke overwinning van Verstappen is volgens Sir Lewis een duidelijk teken dat Red Bull het winnen eigenlijk al zat is. De Brit zegt dan ook uit ervaring te spreken.

Hamilton ziet verveling bij Red Bull: 'Horner weet niet wat hij moet zeggen als Max wint'

Red Bull Racing heeft in 2023 het meest dominante optreden in de geschiedenis van de sport neergezet. Max Verstappen en Sergio Pérez hebben samen 20 van de 21 races weten te winnen, waarvan 18 voor de rekening van de Nederlander kwamen.

Met Abu Dhabi in het vooruitzicht komt daar bovendien hoogstwaarschijnlijk nog één bij. Daarmee heeft RBR het oude record van Mercedes uit 2016 verbeterd: Lewis Hamilton en Nico Rosberg haalden destijds 19 overwinningen uit 21 Grand Prix naar binnen.

Vervelend succes

Sir Lewis Hamilton heeft al dat succes met lede ogen aan moeten zien. De Mercedes-kopman heeft sinds Saoedi Arabië 2021 niet meer op het hoogste treetje van het podium mogen staan. Dat heeft hem de tijd gegeven om even te reflecteren op zijn eigen dominante periode. De Brit is tot de conclusie gekomen dat eindeloos winnen zonder echte competitie toch vooral erg saai was. Diezelfde verveling denkt hij nu te herkennen bij Red Bull:

"Wanneer je zoveel succes hebt, hoe hard je het ook probeert, is het moeilijk om alles in perspectief te houden. Ik hoor het zelfs in Christian Horner's stem wanneer Max wint. Hij weet niet wat hij moet zeggen. Hij is zo van: 'Daar gaan we weer. Goed gedaan Max. Goed gedaan.'"

"De opwinding verdwijnt, maar als je voor het eerst die overwinning pakt is het geweldig. Maar als je het de hele tijd hebt is het niet hetzelfde."

Verliezen is positief

Na twee seizoenen vol ups en downs, maar geen overwinningen heeft Hamilton naar eigen zeggen een beter perspectief gekregen. Een tijd niet winnen is volgens de Brit eigenlijk best wel goed voor je. Desondanks kan hij niet wachten om zo snel mogelijk weer de grootste beker mee naar huis te kunnen nemen:

"Ik denk dat door de tegenslag en door deze ervaring twee jaar lang, denk ik dat ik enorm veel geleerd heb als coureur - niet per se op de baan maar in het bijzonder ernaast wat betreft hoe ik met iedereen omga en ik denk dat dat heel positief is."

"Natuurlijk wil ik weer winnen. Ik denk dat als we weer winnen, het gevoel nog geweldiger zal zijn omdat iedereen het zwaar gehad heeft."

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press