Knal naar de piste met deze Audi R8 'Rally'

Zoek je nog een toffe bak om de Alpen mee te bedwingen? Kijk dan niet verder. Deze aangepaste Audi R8 'Rally' is de ideale kandidaat.

Knal naar de piste met deze Audi R8 'Rally'

Het merk Audi is gebouwd op successen in de rallysport. Vanwege de dominantie van de quattro in de eerste paar seizoen van het Group B-tijdperk begon de autowereld het onopvallende neefje van Volkswagen eindelijk serieus te nemen.

Met het verbannen van Group B werd de wind echter uit de zeilen van het rallyproject gehaald. Audi zette in Group A door met de 200 Turbo quattro 20V en Coupe S2, maar deed nooit weer serieus mee om de titel. Terwijl het merk de overstap maakte naar de circuitracerij doofde Audi Sport's officiële WRC-project eind 1993 uit.

Terug naar de roots

De drang om het nut van vierwielaandrijving voor straatgebruik te bewijzen resulteerde in 2006 in een heuse supercar. Met de R8 brak Audi door in het hogere segment en werden er veel successen behaald in de racerij.

Een Amerikaanse liefhebber vond echter dat de auto terug naar zijn roots moest gaan. De beste man nam een R8 V8 uit 2014 als basis en bouwde de bolide om tot exotische rallyspecial.

Luxe racer

Wees gerust: de R8 Rally is geen echte, keiharde racer. De aanpassingen beperken zich tot een lift kit voor de instelbare Bilstein ophanging, lichtgewicht wielen met rallybanden, grote spotlights in de grille met stootbumper, een dakrek, en skid plates om de bodem te beschermen. Het luxe interieur en de zeventraps DSG zijn behouden gebleven.

De 4,2 liter V8 is verwend met een verbeterd uitlaatsysteem, andere inlaat en een bijbehorende tune. Origineel leverde het blok 430 pk en 430 Nm aan koppel. Dat getal is door de modificaties ongetwijfeld verhoog, maar een specifiek vermogen krijgen we niet van de verkoper.

Op naar de piste

Zoals uit filmpjes af te leiden is, is de R8 gebouwd voor lol op onverharde wegen en zandduinen Door de combinatie van een fatsoenlijk interieur en verhoogde offroadcapaciteiten is de R8 Rally echter de ideale kandidaat voor iets compleet anders: een supersnelle wintersportvakantie. Zo kun je in alle stijl, snelheid en comfort richting de piste in Sankt Moritz knallen. Dat plan realiseren vergt echter wel de nodige inzet.

Op dit moment is de R8 namelijk nog woonachtig in de Amerikaanse staat Utah. Met een goede deal via Bring A Trailer zou je echter genoeg over kunnen houden voor de overtocht. Het huidige bod staat op $20.147 met nog vijf dagen te gaan. Sla je slag.

Cargasm
  • Bring A Trailer