Rosberg hangt de hypocriet uit: 'F1-coureurs moeten meer doen voor het milieu'

De wereldkampioen van 2016 heeft het kennelijk hoog in zijn bol. Volgens Nico gebeurt er namelijk nog te weinig voor het milieu en het klimaat binnen de Formule 1.

Rosberg hangt hypocriet uit: 'F1-coureurs moeten meer doen voor het milieu'

Geld kan rare dingen doen met mensen. Na een lange, succesvolle carrière in de autosport zou je bijvoorbeeld zomaar kunnen besluiten dat je eigenlijk een ecowarrior bent. We hebben het al zien gebeuren met mannen zoals Sebastian Vettel, maar Seb is niet de enige plotseling milieubewuste Duitser met een F1-titel op zak.

Voormalig conculega en huidig wereldreizende F1-analist Nico Rosberg kan er namelijk ook wat van. In gesprek met zakelijke publicatie City A.M. opende de kampioen van 2016 het vuur op de huidige F1-coureurs.

Méér voor het milieu

Verstappen, Leclerc en co zouden volgens 'Britney' nog veel te weinig doen om klimaatverandering tegen te gaan. Nico zou dat toch graag anders zien. Met alle aanzien en de grote schare fans die de coureurs achter zich hebben zouden ze immers goede rolmodellen kunnen zijn die het goede voorbeeld geven:

"We hebben een verantwoordelijkheid om rolmodellen te zijn vanwege de enorme aanhang die we hebben en dus is het geweldig dat we allemaal progressie boeken. Maar er is nog steeds ruimte om te groeien. Als je naar de grootste sterren kijkt, doen ze nog niet veel. Er kan meer gedaan worden."

Het goede voorbeeld

Rosberg in een door de Extreme E buggy's verwoest veld.

Rosberg was zelf van 1991 tot 2016 actief aan het meewerken aan de opwarming van de aarde, maar heeft naar eigen zeggen zijn leven gebeterd. De halve Duitser is tegenwoordig namelijk teameigenaar in de Extreme E, een elektrische offroadklasse opgericht door de bedenker van de Formule E.

De serie stuurt 500 pk sterke EV's dwars door bedreigde natuurgebieden in onder andere Groenland, Chili en Senegal. Extreme E reist dus de hele wereld over met een oud postschip om vervolgens beschermde natuurgebieden actief te beschadigden. Het project wordt vergoelijkt met herstelwerkzaamheden die na een race in het gastland opgezet worden. Dat is volgens Rosberg het goede voorbeeld dat de Formule 1 zou moeten volgen.

"De Formule 1 doet als sport meer en meer, wat geweldig is. Maar hopelijk hebben we [als Extreme E] als rolmodel opgetreden."

Formule 1
  • NL Beeld / Imago