Hang The Terminator uit met Arnold Schwarzenegger's Unimog 

Give me your clothes, your boots and your Unimog!

Hang The Terminator uit met Arnold Schwarzenegger's Unimog 

Autoliefhebbers heb je in allerlei soorten en maten. Een veel grotere persoonlijkheid dan ene A. Schwarzenegger zul je niet zo snel vinden. De oude Oostenrijkse krachtpatser heeft een beroemde voorliefde voor allerlei grof gebouwd, ijzersterk en betrouwbaar militair spul.

Eind jaren '80 werd hij zelfs een van de drijvende krachten achter het realiseren van de civiele versie van de HMMWV, beter bekend als de Hummer. Zelfs na zijn bekering tot voorvechter van groen en duurzaam als Governator van Californië is Ahnuld zijn bonkige machines trouw gebleven.

Schwarzenegger in zijn waterstof Hummer, Los Angeles.

Flink tweedehandsje

In de collectie van Schwarzenegger zul je dus niet snel een ranke klassieker of een exotische supercar vinden. Zijn tweedehandsjes reflecteren allemaal zijn eigen imago. Dat geldt al helemaal voor de nieuwste aanbieding die via Barrett-Jackson op de markt gekomen is. Het veilinghuis heeft namelijk de sleutels van Arnolds aangepaste Mercedes Unimog.

De U1300 SE uit 1977 werd in 2012 volledig gerestaureerd en gemodificeerd door Duitse specialisten Merex Mertec. Een kilometerstand vaan slechts 2.674 mijl (4.303 kilometer) wijst erop dat ook de kilometerteller destijds vervangen is.

Geen bodemprijs

Schwarzenegger tokkelde slechts een jaar of twee rond in de enorme pickup. In die tijd verwende hij de altijd brandschone lucht van L.A. met de uitstoot van een 6,4 liter zescilinder turbodiesel. De vijf verzetten van de kleine vrachtwagen moeten nog met de hand ingelegd worden. In 2014 en 2016 werd de Unimog al te koop aangeboden.

Acht jaar later mag hij nogmaals in de herkansing. De Unimog wordt zonder bodemprijs aangeboden bij de Scottsdale veiling op 20 tot 28 januari. Je kunt dus zomaar voor een prikkie al je favoriete quotes oefenen vanuit de privacy van de dikke cabine.

Cargasm
  • Barrett Jackson, NL Beeld / X17