F1-coureurs verkiezen Verstappen als beste, Hamilton stemt niet 

Max Verstappen heeft er weer een titeltje bij. De Nederlander werd door zijn collega's verkozen tot man van het jaar. Twee man Lewis Hamilton besloot dit keer niet mee te doen.

F1-coureurs kiezen Verstappen als beste, Hamilton stemt niet 

Na een extreem dominant 2023 is het niet meer dan logisch dat Max Verstappen de titel 'F1-coureur van het jaar' aangemeten krijgt. De Nederlander pakte zijn derde titel op rij met 19 overwinningen, twee tweede plaatsen en een vijfde plek.

Zijn collega's konden dan ook niet anders dan de eer aan hem te geven bij de traditionele eindejaarsverkiezing. Op de tweede plaats vinden we Sir Lewis Hamilton, op de voet gevolgd door oude rivaal Fernando Alonso. Opvallende hekkensluiter in de top 10 is Sergio Pérez.

No Sir

Op de officiële site geeft de Formule 1 ons netjes een lijstje op alfabetische volgorde van alle deelnemende coureurs. Dat zijn er in dit geval slechts negentien.

Zevenvoudig wereldkampioen Sir Lewis Hamilton vond het namelijk niet nodig om een stem uit te brengen. De logische keuzes voor Verstappen, Alonso of teamgenoot George waren wellicht iets te pijnlijk. Of misschien had hij zich toch even ziek gemeld.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press