Vandalen vernielen dierenambulances Utrecht met Oud & Nieuw

Je hebt geen zwaar illegaal vuurwerk nodig om een absolute aso uit te hangen tijdens de jaarwisseling. In Utrecht vond een totaalmalloot het grappig om de dierenambulances te lijf te gaan.

Vandalen vernielen dierenambulance Utrecht met Oud & Nieuw

Terwijl iedereen en zijn moeder weer verwikkeld is in het traditionele jaarlijkse online vuurwerkdebat is er bijzonder treurig nieuws vanuit het midden van het land. Tijdens de jaarwisseling werden in Utrecht namelijk twee dierenambulances grondig vernaggeld.

Bij een Volkswagen Caddy werd een ruit ingeslagen en het navigatiesysteem gestolen. De onverlaten gingen echter verder dan een standaard diefstal.

Lek geprikt

Bij de Mercedes E-klasse van de ambulancedienst werd namelijk niets ingeslagen of gestolen, maar werden wel alle vier de banden lek gestoken. Hierdoor is de ambulance uiteraard niet meer inzetbaar voor noodgevallen. Het is niet bekend of beide incidenten iets met elkaar te maken hebben. Uit frustratie de banden kapotsnijden is immers zelfs voor een ordinaire dief een bizarre actie.

De dames en heren van de Dierenambulance Utrecht zijn uiteraard geschrokken van de wandaad. Noodgedwongen heeft de dienst een doneeractie opgezet om beide wagens weer in ere te kunnen herstellen. Het is te hopen dat de daders snel in de kraag gevat kunnen worden.

Nieuws
  • Dierenambulance Utrecht