Rallywagen glijdt vrolijk het zwembad in (video)

Een foutje bij de Jänner Rallye zorgde voor een bijzondere excursie voor een Oostenrijkse crew. De snelle Skoda gleed namelijk pardoes een buitenzwembad in.

Rallywagen glijdt vrolijk het zwembad in (video)

Een van de mooiste dingen aan de rallysport is de enorme verscheidenheid aan omgevingen en oppervlakken. Internationale kampioenschappen kunnen immers op allerlei terreinen plaatsvinden: van diepe regenwouden tot krappe industrieterreinen en van hagelnieuw asfalt tot diepe, kletsnatte modder.

Daarbij worden er maar al te vaak stages dwars door kleine dorpjes gepland. Dat kan nog wel eens zorgen voor bijzondere situaties. Zo ook tijdens de Jänner Ralltye in het noorden van Oostenrijk. Het Oostenrijkse team van Johannes Keferböck en Ilka Minor scheurde door zo'n dorpje met hun Skoda Fabia Rally2, tot Johannes een flauwe bocht verkeerd inschatte.

Ongepland ijsbad

Helas voor het duo gleden ze precies voor een buitenzwembad van de weg. De Skoda knalde door een houten hekje en belandde midden in het bad. Beide mannen konden zich zonder al teveel problemen ongedeerd uit de auto werken, maar haalden daarbij een bijzonder koud en nat pak.

Foutje, bedankt

De auto kon het ongeplande ijsbad een stuk minder waarderen, waardoor de rally er voor Keferböck en Minor meteen op zat. Wellicht dat een setje strobalen een goede suggestie is voor de volgende editie. Een ongeluk zit - zeker in de rallysport - immers in een klein hoekje.

Autosport
  • DirtFish