Mercedes breidt F1-fabriek uit ondanks protest lokale bedrijven 

Een lokale opstand tegen de uitbreidingsplannen van Mercedes F1 heeft niets uitgehaald. Ondanks de bezwaren van lokale bedrijven heeft het team toestemming gekregen om een tweede toegangsweg te bouwen.

Mercedes breidt F1-fabriek uit ondanks protest lokale bedrijven 

Het F1-team van Mercedes heeft voor flinke onrust gezorgd op het industriepark van het Britse stadje Brackley. Met een 'duurzame' uitbreiding van de fabriek ter waarde van 80.4 miljoen euro heeft de toko van Toto een aantal lokale bedrijven in het nauw gedreven. De onenigheid draait om de plannen van Mercedes om een tweede toegangsweg voor het personeel aan te leggen, naast de beroemde oprit aan Lauda Drive.

Bedrijven in protest

De nieuwe weg loopt echter over St James Road, een doodlopende straat waar meerdere bedrijfspanden aan liggen. Uit angst voor extreme drukte hebben de bedrijven protest aangetekend. De komende vijf jaar zal het personeelsbestand van Mercedes F1 naar verwachting groeien van 1.400 naar 1.900 medewerkers. Volgens de gemeenteraad van Northamptonshire zou het aantal auto's dat dagelijks over de weg rijdt vertienvoudigen van 57 naar 528.

Volgens Simon Wheeler, directeur van medische leverancier Canonbury Products, is er vanuit Mercedes niet gecommuniceerd met de omliggende bedrijven, zo verklaarde hij tegenover de BBC:

"Wij en de andere bedrijven aan James Road hebben het gevoel volledig buiten spel gezet te zijn bij het proces. We vinden dat er niet voldoende informatie aangeleverd is door Mercedes om het gebruik van St James Road te rechtvaardigen, afgezien van het mogelijk maken van een aantrekkelijk campus voor hun medewerkers. De hoeveelheid verkeer van Mercedes zal onvermijdelijk zorgen voor files en verstoring."

Absolute noodzaak

Ondanks de bezwaren van de omliggende bedrijven heeft Mercedes alsnog toestemming gekregen van de Northamptonshire Council. Het team mag dus vrolijk doorgaan met het aanleggen van de nieuwe toegangsweg. Volgens Mercedes-ontwikkelingsmanager Ian Smith is de uitbreiding immers essentieel:

"Onze huidige locatie voldoet niet aan de toekomstige ambities van het bedrijf. We moeten significante investeringen doen in onze locatie en een campus van wereldklasse creëren dat ons ervan verzekert dat we niet alleen het hoogste kaliber van medewerkers aantrekken maar ook sponsors aantrekken en behouden."

Formule 1
  • Mercedes-Benz