Mercedes vernoemt oprit F1-fabriek naar Niki Lauda 

Vier jaar na zijn dood besloot Mercedes de Oostenrijkse F1-legende te eren met een bordje in de tuin. Voor zijn rol als sleutelfiguur in het succes van Mercedes is de oprit van de fabriek omgedoopt tot Lauda Drive.

Mercedes vernoemt oprit F1-fabriek naar Niki Lauda 

In 2019 verloor de Formule 1 een titaan van de sport met het overlijden van Niki Lauda. De illustere Oostenrijker werd een legende tijdens zijn carriere als coureur, maar wist ook aan de andere kant van de pitmuur furore te maken. Als topadviseur naast kersverse teambaas Toto Wolff was hij instrumenteel in het opbouwen van het team van Mercedes tot een dominante gigant.

Lauda Drive

Na managementposities bij Ferrari en Jaguar kwam Lauda in september 2012 aan bij Mercedes als topadviseur. Hij zette meteen zijn stempel op het jonge team door het binnenhalen van McLaren-wonderkind Lewis Hamilton.

De Brit schoof in 2013 aan naast Nico Rosberg, en bezorgde het team vervolgens zeven rijderstitels. Dankzij met Rosberg en Valtteri Bottas kwamen daar nog een achtste rijderstitel en acht constructeurstitels bij. Zonder het inhuren van Lewis en de aansturing van Niki was dat balletje echter nooit aan het rollen gekomen. Bij Mercedes zijn ze zich daar terdege van bewust. Vier jaar na zijn dood krijgt Lauda daarom zijn eigen weg in Brackley: Lauda Drive.

Verlaat eerbetoon

Lauda Drive is de toegangsweg naar het technologische campus van Mercedes. De medewerkers worden dus elke keer als ze bij de fabriek komen herinnerd aan het aandeel dat de Oostenrijker had in het succes van het team.

Waarom het vier jaar heeft moeten duren voordat het bordje klaar was weet echter niemand. Ondanks dat blijft het een echter een mooi gebaar richting één van de meest bijzondere mannen die de Formule 1 ooit gekend heeft.

Formule 1
  • Formula 1, BrunoPress