AlphaTauri bevestigt nieuwe naam met Instagramprofiel

Jammer maar helaas, de nieuwe naam van AlphaTauri lijkt toch echt ultra-commercieel en nietszeggend te worden. Een wijziging aan het Instagramprofiel van het team bevestigt Visa Cash App RB als nieuwe titel.

AlphaTauri bevestigt nieuwe naam met Instagramprofiel

We mogen al sinds afgelopen zomer speculeren over de nieuwe naam van Red Bull's 'zusterteam' AlphaTauri. Na vier seizoenen onder de naam van het modemerk zou het team voor 2024 op eigen benen gaan staan met een fonkelnieuwe identiteit.

Na Hugo Boss, Adidas en Racing Bulls leek het team af te stevenen op het weinig inspirerende Visa Cash App Racing Bulls, Red Bull GmbH reserveerde immers recent een website met die naam.

Insta-onthulling

Met verdere huishouding in de online aanwezigheid van het team lijkt AlphaTauri nu de nieuwe identiteit nu zo goed als bevestigd te hebben. De naam van het AlphaTauri-Instagramprofiel werd namelijk veranderd naar visacashapprb. Een officiële onthulling van de naam is daarmee eigenlijk overbodig geworden.

Commercieel karakter

Onder de nieuwe noemer moet Red Bull's tweede team de rol van 'klantenteam' in plaats van junior- of zusterteam aan gaan nemen. Tegelijkertijd zullen er echter meer onderdelen uitgewisseld gaan worden met Red Bull Racing. Visa Cash App Racing Bulls krijgt daardoor een vergelijkbare positie met die van Haas ten opzichte van Ferrari. De dominantie van betalende sponsors moet het meer commerciële karakter van het team gaan onderstrepen.

De switch is het gevolg van nieuw, meer zakelijk ingesteld management bij de overkoepelende Red Bull-groep na het overlijden van racegekke mede-oprichter Dietrich Mateschitz. Eerder leek er zelfs nog sprake van dat de formatie uit Faenza in zijn geheel verkocht zou gaan worden.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool