Woops...vliegveldmedewerker ziet dikke Airbus over het hoofd

Een medewerker op Sydney International Airport presteerde het om frontaal tegen een enorm passagiersvliegtuig op te rijden.

Woops...vliegveldmedewerker ziet dikke Airbus over het hoofd

Even niet opletten op het werk is voor de meeste mensen geen enkel probleem. Er zijn echter banen waarbij je je aandacht er echt goed bij moet hebben. Bijvoorbeeld als je dag in, dag uit over een actief vliegveld moet karren.

Op Sydney International Airport ging het onlangs toch even mis. Rond half zes 's ochtends naam een medewerker in zijn Mitsubishi Triton namelijk de verkeerde afslag.

Oh, dát vliegtuig

Door zijn fout kwam hij op het pad van een Jetstar Airlines Airbus A320, die op dat moment over het vliegveld gesleept werd. Onze pickupbestuurder wist de flinke jet over het hoofd te zien en klapte vol tegen de rechter motor aan.

De klap was hard genoeg om het dak van de Mitsubishi volledig te vervormen. Hierdoor raakte de (in Australië natuurlijk rechts zittende) bestuurder bekneld. De man werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar kwam er gelukkig zonder serieuze verwondingen vanaf.

3 ton schade

Het kleine foutje zorgde uiteindelijk voor enorme chaos. De getroffen Airbus had namelijk zes vluchten op het programma staan die dag. Vanwege de schade werden deze uiteraard allemaal afgezegd.

De honderden gedupeerde passagiers werden vrijwel allemaal overgeplaatst op andere vluchten. Ook de rekening loog er niet om: de verkeerde afslag kostte uiteindelijk 333.000 dollar. De precieze toedracht van het incident wordt nog onderzocht.

Algemeen
  • Breaking Aviation News & Videos