Auto abonnementen vormen slim alternatief voor private lease

Heb jij het afsluiten van een auto abonnement al eens overwogen? Het vormt een goed alternatief voor het private leasen van een voertuig. De auto abonnementen bieden hierbij het voordeel dat je niet vastzit aan een vooraf bepaalde looptijd. Je bepaalt zelf wanneer je het abonnement stopzet.

Auto abonnementen vormen slim alternatief voor private lease

Een private leasecontract sluit je vaak voor tenminste een of twee jaar af. Een andere belangrijke reden die auto abonnementen populair maakt is het feit dat deze niet gepaard gaan met een BKR-registratie. Zeker voor huishoudens die voornemens zijn om bijvoorbeeld een woning te kopen, kan zo’n BKR-registratie nadelig werken. Je maximale hypotheek zal als gevolg van die registratie lager uitvallen. 

Overigens blijft ook private lease populair onder Nederlanders. In beide gevallen hoef je vooraf geen grote investering te doen om een nieuwe auto te kunnen rijden. Ideaal, wanneer je jouw spaargeld voor andere aankopen wilt kunnen gebruiken. Het aanbod aan auto’s die via een private leasecontract af te nemen zijn bij aanbieders nam de afgelopen jaren fors toe. Zo groeide onder meer het aanbod aan elektrische auto’s in deze markt. 

Online tools voor het vergelijken van abonnementen  

Wanneer je een auto abonnement overweegt heb je de keuze uit verschillende aanbieders van deze contracten. Een online tool helpt je de verschillende partijen snel en gemakkelijk met elkaar te vergelijken. De auto abonnementen worden al voor een paar honderd euro per maand aangeboden, waarbij het contract veelal na die maand opzegbaar is.

Let op het verschil in eigen risico per aanbieder. Soms ligt het eigen risico op een paar honderd euro, terwijl er ook aanbieders zijn met een eigen risico van ver boven de duizend euro. Een ander punt om rekening mee te houden zijn de verschillen in service. Sommige aanbieders van auto abonnementen bieden gratis pechhulp aan en leveren een auto inclusef onderhoud en belasting. 

Verschillen met private lease  

Het voornaamste verschil tussen een auto abonnement en private lease zit in de mogelijkheid om het abonnement al na een maand weer op te zeggen. De ideale oplossing wanneer je niet direct een nieuwe auto wilt kopen, maar ook niet vast wilt zitten aan een leasecontract van minimaal een jaar.

Andersom biedt private lease het voordeel dat de maandlasten daarvan relatief laag zijn in vergelijking met die van een auto abonnement. Zie het auto abonnement daarom ook als een tussenoplossing. Of gebruik het abonnement in een periode waarin je korte tijd vaak op de weg zit. 

Algemeen
  • Pexels