'Lewis Hamilton' probeerde geld los te peuteren bij fan

Een Braziliaanse dame dacht even dat haar dromen uit zouden komen na een berichtje van niemand minder dan Sir Lewis Hamilton. Het bleek echter om een op geld beluste nepper te gaan.

'Lewis Hamilton' probeerde geld los te peuteren bij fan 

Sommige Formule 1-fans zouden er werkelijk alles aan doen om hun favoriete coureur te kunnen ontmoeten. Helemaal als de keuze gevallen is op een stuurman die op dit moment geen relatie heeft.

Braziliaanse Hamilton-superfan Valdemira Aparecida uit F1-stad São Paulo viel precies in die categorie. Ze ging dus volledig door het lint toen ze contact leeg te leggen met Mr. Hamilton.

'Halo im lewis Hmlton'

Aparecida stuurde een berichtje naar een Instagram-account waarvan zij dacht dat het echt Sir Lewis was. Tot haar verbazing kreeg ze een reactie. Het gesprek verplaatste zich uiteindelijk naar WhatsApp, waar 'Lewis' zijn identiteit bewees met een kort spraakbericht.

'Hamilton' meldde op een gegeven moment dat hij in de problemen zat, want de beste man was op reis en zijn portemonnee lag nog in zijn Mercedes. Zijn Mercedes F1-wagen, welteverstaan. Om 'Lewis' weer op weg te helpen moest Aparecida uiteraard een bult geld toesturen. De zevenvoudig wereldkampioen probeerde het goed te maken door via een door hem verzonnen aanbieder VIP-tickets aan te bieden. Die moesten echter zo'n 1.500 dollar kosten.

Les geleerd?

Volgens lokale publicatie Metropoles werd Valdemira toch achterdochtig. Het feit dat de Instagram-account minder dan 1.000 volgers had (in plaats van 36 miljoen) en geen enkele post (in plaats van 1.400) had haar niet gestoord, maar de verzoekjes om flinke geldbedragen vond ze tóch verdacht.

De dame nam echter geen contact op met de lokale politie, maar met een TV-zender. De redactie aldaar wist al snel te achterhalen dat het profiel nep was. Het spraakbericht was bovendien verzorgd door een AI.

Het is niet duidelijk of en hoeveel Valdemira uiteindelijk overgemaakt heeft naar 'Lewis'. Aangezien de politie kennelijk niet bij de zaak betrokken werd zal de schade wel meevallen.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press