Advocaat Felipe Massa hoopt op steun 'Braziliaan' Lewis Hamilton

Het juridische team van Felipe Massa is wel erg optimistisch. Advocaat Bernardo Viana hoopt dat Lewis Hamilton de campagne zal steunen om zijn titelwinst van 2008 terug te draaien.

Advocaat Felipe Massa hoopt op steun 'Braziliaan' Lewis Hamilton

Er lijkt maar geen einde te komen aan de zaak rond de wereldtitel van 2008. Op basis van de uitspraken van de altijd betrouwbare Bernie Ecclestone heeft Felipe Massa een fanatieke campagne gelanceerd om de titel vijftien jaar na dato in handen te krijgen.

De Braziliaan meent dat de beruchte manipulatie van de Grand Prix van Singapore door Renault reden is om de volledige race te schrappen, waardoor niet Lewis Hamilton, maar hij als kampioen gekroond zou worden. Met een legertje advocaten hoopt Felipe de zaak tegenover de FIA te forceren.

Hulp van Hamilton

In de strijd tegen een enorme organisatie als de FIA zoekt het team van Massa naar zoveel mogelijk stokken om mee te slaan. Eerder zocht Massa nog toenadering tot oude werkgever Ferrari met de claim dat het ook hun titel is die in 2008 'gestolen' werd.

Advocaat Bernardo Viana gaat nog een paar stappen verder. De beste man hoopt namelijk dat ook de door de zaak gedupeerde Lewis Hamilton zijn steentje bij zal dragen. Hij is immers eigenlijk een zeer sportieve Braziliaan:

"Hij is een belangrijke ambassadeur voor de sport en heeft altijd sportieve integriteit. Hij is een Braziliaans ereburger en heel geliefd door Brazilianen, dus ik hoop dat hij ons zal steunen. We hebben absoluut niets tegen Hamilton."

Hamilton bij zijn huldiging als Braziliaans ereburger, 2021.

Aandoenlijke oproep

De bizarre oproep van Viana lijkt nog minder kans van slagen te hebben dan de zaak op zichzelf. Sir Lewis zal uiteraard nooit meehelpen om een van zijn eigen titels weg te strepen. De Brit is immers nog steeds verbolgen over zijn eigen 'gestolen' titel van 2021.

In Brazilië mag hij dan bekend staan als achtvoudig wereldkampioen, maar in de rest van de wereld jaagt hij nog altijd op die verloren kroon. De oproep vanuit Massa's juridische team is daardoor niets meer dan aandoenlijk te noemen.

Het team van Massa wacht op dit moment nog op een reactie van de FIA op de aanklacht, in aanloop naar een mogelijke rechtszaak. De FIA kennende zal het echter lang op zich laten wachten.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team, NL Beeld / Action Press, NL Beeld / Imago