'Hamilton wil gerechtigheid voor Abu Dhabi '21 met negen titels'

Lewis Hamilton blijft nog tot tenminste 2025 meestrijden in de Formule 1. Volgens Sky Sports F1-coryfee Ted Kravitz is de missie duidelijk: de verloren titel van 2021 terughalen en een negende titel toevoegen.

'Hamilton wil gerechtigheid voor Abu Dhabi '21 met negen titels'

Het is op moment van schrijven 638 dagen sinds de seizoensfinale van 2021 in Abu Dhabi. Terwijl de overgrote meerderheid van de fans, teams, coureurs en media de race al bijna vergeten is, is het trauma rond de controversiële safety car procedure in het kamp van Mercedes nog altijd springlevend.

Tussen de PTSD-flashbacks door gooien het PR-team van Mercedes en daaraan gelieerde media eens in de zoveel tijd weer een knuppel in het hoenderhok. Dit keer is het weer eens de beurt aan Sky Sports pitreporter en boycottvanger Ted Kravitz.

Altijd weer Abu Dhabi

In een nabespreking over het nieuwe contract van Sir Lewis Hamilton bij Mercedes ramde Ted opnieuw AD21 naar voren. Hamilton zou naar zijn mening ook en vooral bijgetekend hebben om eindelijk gerechtigheid te krijgen voor de 'gestolen' wereldtitel van twee jaar geleden. Dat heeft Lewis (nog) niet expliciet gezegd, maar het iets wat hij en zijn supporters ongetwijfeld denken, aldus Mr. Kravitz:

"Luister - gerechtigheid voor Abu Dhabi 2021. Ik weet dat een hoop van jullie dat zullen denken. Het houdt Lewis erin. Hij zal het nooit zeggen. Hij denkt het misschien. Toto Wolff denkt het misschien. Mercedes denkt het misschien. Lewis-fans denken het misschien. Formule 1-fans, die niet per se Lewis-fans zijn maar weten van de gebeurtenissen van Abu Dhabi 2021, zullen het misschien denken. Maar Lewis zegt niet dat hij nog steeds op zoek is naar het wereldkampioenschap dat hem ontnomen is door de fout van de FIA in Abu Dhabi in 2021."

Negen titels

Kravitz is er heilig van overtuigd dat Hamilton niet zal stoppen voordat hij die felbegeerde achtste titel bij kan schrijven. Het nieuwe contract zal daarbij waarschijnlijk niet eens zijn laatste zijn. Lewis zou zelfs net zo lang door willen gaan tot de negende titel binnen is:

"Hamilton is oud genoeg en rijk genoeg om precies met zijn leven te doen wat hij wil. Hij hoeft niet te blijven en te racen. Maar hij houdt daar zoveel van, en hij gelooft zoveel in Mercedes, dat hij ervoor gekozen heeft om dat te doen. Ja ik weet zeker dat hij voor zijn diensten betaald wordt!"

"Maar hij is de GOAT en kijkt uit naar dat verraderlijke achtste kampioenschap. Is dit het contract waarbij Hamilton zijn achtste wereldkampioenschap zal krijgen? Nou, Lewis zegt dat hij daar zeker naar op zoek is. Lewis zegt eigenlijk dat hij ook op jacht is naar een negende kampioenschap - meervoud!"

"En hij zei ook dat hij kijkt naar het volgende contract na deze. Dus misschien zal dit niet het laatste contract zijn ook al zal hij in de veertig zijn wanneer het [huidige contract] eindigt. Hij zei dat hij nooit gedacht had dat hij nog steeds in de Formule 1 zou zijn in de veertig maar dingen veranderen."

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots, NL Beeld / Action Press, NL Beeld / Abaca Press