Haas trapt onthulseizoen af met VF-24

Temidden van de Hamilton-Ferrari storm heeft Haas als eerste beelden van een nieuwe auto naar buiten gebracht.

Haas trapt onthulseizoen af met VF-24

Je zou het door alle chaos rond Hamilton en Ferrari al bijna vergeten, maar de onthullingen van de nieuwe bolides van 2024 zijn van start gegaan. Net als voorgaande jaren is Haas er weer eens als de eersten bij. Op het circuit lukt het immers niet, dus wint het team graag de race om als eerste renders naar buiten te brengen. Op XTwitter plaatste het team een hyperactieve montage van de nieuwe livery.

Geen echte onthulling

Zoals we inmiddels gewend zijn van de moderne F1 gaat het niet om een echte auto of zelfs ook maar een render van een nieuwe. Het model dat voor de presentatie gebruikt werd is namelijk gebaseerd op een licht opgepoetste versie van de hopeloze VF-23B, de enige update die het team vorig seizoen uitvoerde. De sidepods zijn echter iets strakker aangezet en lijken geïnspireerd op die van de Red Bull RB19'B'.

Haas erkent gelukkig dat de presentatie alleen draait om de livery. Het kleurenschema is grotendeels hetzelfde gebleven, maar bevat nu meer zwart. Die verandering geeft Haas immers de mogelijkheid om meer panelen ongelakt te laten in de zoektocht naar gewichtsbesparing.

De echte VF-24 zullen we dus pas gaan zien bij de traditionele wintertest op het circuit van Bahrein. Net als vorig jaar zullen Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg de bolide mogen gaan besturen. Het is voor het team te hopen dat de problemen rond extreme bandenslijtage in racetrim inmiddels opgelost zijn.

Formule 1
  • MoneyGram Haas F1 Team