'Bernie Ecclestone adviseert Horner op te hoepelen' 

Liberty Media is niet de enige die aandringt op een vervroegd pensioen voor Christian Horner. Ook vriend en vertrouweling Bernie Eccleston heeft de Brit geadviseerd eieren voor zijn geld te kiezen.

'Bernie Ecclestone adviseert Horner op te hoepelen' 

Sinds vorige week ligt Red Bull teambaas Christian Horner flink onder vuur. Volgens een vrouwelijke medewerker zou de 50-jarige Brit zich schuldig gemaakt hebben aan ongepast gedrag door haar veel teveel onder druk te zetten en taken op te dringen. Van seksuele handelingen was (gelukkig) geen sprake, maar de zaak werd binnen Red Bull alsnog zeer serieus genomen.

Recent moest Horner zich verantwoorden bij een meer dan acht uur durende interne hoorzitting bij het team. De conclusie van het onderzoek wordt voorlopig echter achter gesloten deuren gehouden. Intussen loopt de zowel de interne als de externe druk op Horner op, mede door de bemoeienis van Liberty Media en de FOM.

Bernie says...

Liberty Media en Stefano Domenicali zijn volgens F1-insider echter niet de enige partijen van buitenaf die zich met de affaire bezighouden. Niemand minder dan voormalige F1-opperhoofd Bernie Ecclestone zou zich namelijk in de zaak gemengd hebben.

Als goede vriend en raadgever van Christian Horner had de inmiddels 93-jarige beroepsfraudeur zijn advies meteen klaar: stop er maar, mee Christian. De mogelijk verregaande imagoschade en constante achtervolging zou volgens Bernie te zwaar gaan wegen op Horner en zijn familie.

Strijdvaardig

Horner zou het advies van Ecclestone niet hebben willen opvolgen. De Brit blijft strijdvaardig en wil koste wat het kost zijn onschuld bewijzen. In een wereld waar een beschuldiging hetzelfde behandeld wordt als een veroordeling zal dat echter niet eenvoudig zijn.

Definitief uitsluitsel in de zaak zal nog even op zich laten wachten. Red Bull lijkt het nieuws nog even in de doofpot te willen houden om de onthulling van de Red Bull RB20 nieuwe livery niet in de weg te zitten. Die presentatie staat gepland voor 15 februari.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press