Bizar: bestuurder (52) belt zelf de politie nadat hij dronken achter het stuur stapt

Dit telefoontje werd overigens ook nog gepleegd tijdens het rijden. Overtreding numero 2.

Dronken bestuurder

*Beeld ter illustratie

Een dronken kerel uit Groot-Brittannië vond het een goed idee om dronken achter het stuur te stappen op maandag. Vervolgens besloot hij om zelf maar de politie te bellen. "Nogal zwaar weekend gehad", liet de bestuurder weten.

Agenten uit Noord-Yorkshire wisten niet wat ze overkwam wanneer ze rond 12 uur in de middag een telefoontje krijgen van een man die zelf bekende dronken te rijden. De man gaf daarbij aan niet meer te weten wat hij deed en dat hij nogal een pittig weekend achter de rug had. Toch besloot hij op maandag dronken in zijn bedrijfsbusje ervandoor te gaan. Snugger.

Uiteindelijk wist de telefonist van de hulpdiensten een goede beschrijving van het busje te krijgen van de beschonken bestuurder. Hij werd daardoor binnen een kwartier aan de kant van de weg gezet. Uit de blaastest bleek dat de man ruim drie keer de toegestane hoeveelheid had gedronken.

Ondanks het feit dat de man zichzelf had gemeld bij de politie, kreeg hij geen verminderde straf. Hij werd ter plaatste gearresteerden en mocht wat tijd achter slot en grendel doorbrengen. Op het bureau bleek uit een bloedtest dat er nog meer alcohol in was gegaan dan uit de blaastest naar voren kwam.

De 52-jarige man is inmiddels weer op vrije voeten, maar moet voor de rechter verschijnen. Eerlijkheid duurt het langst, zullen we maar zeggen.

Algemeen
  • Algemeen Dagblad
  • Adobe Stock