Volkswagen bereikt nieuw verkooprecord met meest smakelijke model

Afgelopen jaar bereikte Volkswagen nieuwe hoogten met hun meest populaire model. De smakelijke curryworst werd ondanks een lange afwezigheid wederom de bestverkochte VW.

Volkswagen bereikt nieuw verkooprecord met meest smakelijke model

Volkswagen kennen we vooral van steeds duurder wordende semi-premium auto's, maar het merk is ook en vooral groot in hele andere dingen. Neem bijvoorbeeld onderdeelnummer 199 398 500.

Dat is géén thermostaathuis of slotbout, maar een smakelijke curryworst in klassieke stijl. De Volksworst is al jaren het meest succesvolle product van de complete Volkswagen Group. Dit jaar werden er echter alle records gebroken.

Pittige cijfers

In 2023 verkocht VW maar liefst 8,33 miljoen vleesstaven. Ter vergelijking: in datzelfde jaar verpatste het concern wereldwijd 'slechts' 4,87 miljoen personenauto's. De cijfers voor de curryworst zijn recordbrekend: in 2022 bleef de teller nog steken op net geen 8 miljoen, destijds ook een record.

Niet te stoppen

Het nieuwe verkooprecord is opmerkelijk, aangezien de directie van Volkswagen juist een poging ondernam om de lekkernij te verbannen. In de bedrijfskantines werd de traditionele curryworst al in 2021 verboten en vervangen door een duurzamer, veganistisch alternatief. In de zomer van 2023 werd die beslissing alsnog teruggedraaid.

Het aandeel van de bedrijfskantines is echter te klein om een echt verschil gemaakt te hebben op de totale verkoopcijfers. De curryworst en zijn populaire hotdogvariant werden alsnog veelvuldig besteld als echte Volkswagen Originalteil en verkocht in Nedersaksische supermarkten. Voorlopig lijkt de VW curryworst niet te stoppen.