'Max Verstappen moet het spelletje op het circuit spelen'

Niemand minder dan Jos Verstappen gaf gisteren kritiek op de uitlatingen van Max Verstappen in de media. Junior had zaterdag een aanvaring met wereldkampioen Lewis Hamilton en het duo communiceerde vervolgens via de media. Volgens Jos moet Max dat niet meer doen.

Max Verstappen en Lewis Hamilton

Max Verstappen kan soms flink breed uit de bocht komen, zowel op het circuit als ernaast in de media. Na de race liet hij zich ontvallen dat het goed was dat Ferrari nu door de mand gevallen was na maandenlang valsspelen. Dat was tegen het zere been van de Italianen. Een dag eerder had Max tweemaal een aanvaring met Lewis Hamilton. Eerst op het circuit en daarna via de media.

Max' vader Jos Verstappen was gisteravond te gast bij Ziggo's Peptalk en sprak daar over het voorval. Volgens senior moet zijn zoon zich alleen op de baan met de gevechten bezighouden. Jos zei: "Max is niet iemand die zich de kaas van het brood laat eten, dat heeft hij zijn hele carrière nog niet gedaan en dat doet hij goed. Ze hoeven geen vrienden te zijn, maar ik heb er wel even met Max over gesproken. Ik denk dat er de volgende keer niet via de pers over gepraat moet worden. Hij moet gewoon z'n ding doen op het circuit, zoals hij dat ook deed. Als er dan vervolgens over gesproken wordt, moet hij doen alsof er niets gebeurd is. Dat spelletje moet je spelen op het circuit."

In een ander Ziggo-programma gaf Jos aan dat Max en Lewis inmiddels de boel weer hebben uitgepraat. "Je zag gisteren voor de race dat Max naast Lewis ging staan en toen hebben ze het er met elkaar over gehad. Ze hebben afgesproken dat ze elkaar niet via (social) media afmaken, als er iets is moeten ze er samen over praten." Hij voegt toe dat hij denkt dat Lewis wel degelijk bang is voor Max: "Persoonlijk, en dat meen ik uit de grond van m'n hart, denk ik dat Lewis zich toch een beetje bedreigd voelt. Je merkt wel dat als Max in de buurt is, zij ook in een soort vechthouding staan. Dat heeft Max wel een beetje gecreëerd. Dat heeft Max wel bereikt door z'n manier van rijden, maar ook door z'n omgang met de pers." Zo wordt de race in ieder geval een allesomvattend geheel. Kennelijk vindt Jos het nu echter belangrijk dat Max zich volledig op het racen gaat richten.