Max Verstappen is nu precies waar hij vorig jaar ook was

Met nog twee races te gaan in het - reeds beklonken - Formule 1-seizoen van 2019 zit Max Verstappen in precies hetzelfde schuitje waarin hij vorig jaar zat: vechtend met Ferrari om het felbegeerde laatste plekje op het FIA-gala.
Max Verstappen

Dat 'felbegeerde' mag u overigens tussen aanhalingstekens lezen: Max zit liever lekker thuis achter de simulator, dan dat hij zich in een apepakkie hijst voor een formeel gala. Vorig jaar ontsprong hij net de dans, omdat Kimi Raikkonen net een paar punten meer had na Abu Dhabi. Ook Raikkonen ging met frisse tegenzin naar het FIA-gala. Voor het publiek de betere keuze, want de Fin liet zich lekker vollopen, en drunk Kimi is fun Kimi

Inmiddels zijn we een jaar verder, en komt het FIA-gala er weer aan. De beste drie F1-coureurs worden geacht te verschijnen, en Max staat momenteel vierde in de tussenstand: 14 punten achter Charles Leclerc en 5 punten voor Sebastian Vettel. De nummers 1 en 2 zijn al bekend, dat zijn beide Mercedesrijders. Als we ons aluhoedje opzetten zouden we zeggen dat de FIA alles in het werk gaat stellen om in ieder geval een Ferrari-rijder op het gala te krijgen, maar dat wordt niet makkelijk: Max is altijd erg sterk in Braziliƫ, en als zijn beschuldiging dat Ferrari valsspeelt klopt, knoopt Red Bull misschien toch nog een mooi slot aan het seizoen.

Nieuw record in zicht

Met nog twee races te gaan heeft Max Verstappen 235 punten, vorig jaar waren dit er 216. Max moet nog minimaal 14 punten halen om zijn record uit 2018 (249 punten) te evenaren. Als dit record sneuvelt is het nog maar de vraag of Max ook echt tevreden is: ondanks twee race-overwinningen was het gat met de top ook dit seizoen bijna altijd te groot.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f06f741c111b', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });