Max Verstappen: 'Volgend jaar willen we voor het kampioenschap strijden'

Afgelopen zondag werd Lewis Hamilton voor de zesde keer wereldkampioen in de Formule 1. Als het aan Max Verstappen ligt kan de Brit het kampioenschap volgend jaar niet prolongeren. Red Bull en Honda willen volgend jaar Mercedes van de troon stoten.

Max Verstappen

Dit jaar gaat het niet meer gebeuren, kampioen worden. De komende twee Grands Prix zijn er om ons te vermaken en voor Max Verstappen om te bepalen of hij derde wordt in het klassement en dus naar het FIA Gala mag/moet. Maar eigenlijk is er niets meer te winnen. De blik kan dus naar volgend jaar. Seizoen 2020 wordt een soort tussenjaar en waarschijnlijk het allerduurste F1-seizoen aller tijden. Niet alleen omdat er voor een jaar ontwikkeld moet worden en dat al die ontwikkelingen daarna in de prullenbak kunnen vanwege de nieuwe regels in het jaar erna. Het wordt ook duur omdat er daarna een budget cap komt, waardoor er in 2021 minder geld naar ontwikkeling mag. Wat doe je dan? Alvast vooruit werken natuurlijk.

Verstappen keek gisteren bij sponsor Exact al even vooruit naar 2020. Natuurlijk wil Red Bull weer eens kampioen worden, dat deden ze voor het laatst in 2013. De laatste jaren zat het er steeds niet in om vooraan mee te doen, maar de vooruitgang van Honda in 2019 zorgt weer voor optimisme in Milton Keynes (waar Honda en Red Bull hun F1-hoofdkwartier hebben).

Verstappen reageert realistisch op de vraag wat zijn verwachtingen voor volgend jaar zijn: "Dat is afwachten. We werken erg hard als team." Dat zegt nog niets, maar hij denkt dat er kansen zijn: "Natuurlijk hebben we al goede resultaten geboekt, maar we willen de volgende stap maken en volgend jaar proberen voor het kampioenschap mee te strijden. Het was dit jaar met Honda ook een jaar om te leren en we hebben goede vooruitgang geboekt." Hoe moet dat verder? Max: "Iedereen binnen ons team is erg gemotiveerd en wil winnen. Dat is de juiste mentaliteit."