Allerlaatste Saab uit Zweden verkocht voor flink bedrag

In 2014 werd - onder de nieuwe eigenaar NEVS - de laatste Saab ooit in de Zweedse fabriek te Trollhattan geproduceerd. Deze 9-3 Aero, met 66 km op de klok, ging deze maand onder de hamer: de koper betaalde er ruim meer dan de nieuwprijs voor.
De laatste Saab 9-3

Saab is een markant Zweeds merk met een mooie geschiedenis, maar helaas ook een merk dat niet meer bestaat. De laatste stuiptrekkingen stammen van kort nadat de boel onder Victor Muller klapte, en NEVS de boel overnam. Voordat de productie naar China werd verplaatst rolde er nog een kleine batch 'Made in Sweden' Saabs uit Trollhattan, en dit is de aller-aller-allerlaatste van 420 exemplaren.

De 220 pk sterke 9-3 Aero, met een nieuwprijs van 350.000 SEK (€33.000), werd afgehamerd op 465.000 SEK (€43.750). Een mooie opslag, die de liefhebber klaarblijkelijk bereid is te betalen. Deze liefhebber is volgens Zweedse media Claus Spaangaard, een garagehouder uit Denemarken. De man heeft al twee Saabs in zijn bezit, en vond dat de laatste Saab een mooie toevoeging aan de collectie is. 

Vooraf werd de opbrengst van de 9-3 op 350-450 duizend SEK ingeschat: het werd iets meer.