Koop dan. Laatste echte Saab 9-3 ooit vandaag geveild

In 2012 viel het doek voor Saab dat het onder de leiding van Victor Muller ook niet redde. Toch rolden er nog wel een paar Saab 9-3 van de band. De allerlaatste was bestemd voor een crashtest, maar hij onderging die beproeving nooit en wordt nu alsnog geveild.

Saab 93

De bezitters van Saabs 9-6 weten dat ze een bijzondere auto in bezit hebben en ze zorgen er daarom meestal vrij goed voor. Ze zien er na zes/zeven jaar nog steeds als nieuw uit, maar de Saab 9-3 is een stuk minder bijzonder. Van die Opel Vectra-afgeleide zijn er immers duizenden gebouwd en verkocht voordat Saab in de vroege jaren '10 omviel.

Toch zijn er wel bijzondere 9-3's te vinden. Neem dit exemplaar van de auto uit Trollhättan dat nog in 2013 van de band rolde. De auto is gebouwd onder de opvolger van Spyker en Victor Muller in Zweden: NEVS. National Electric Vehicle Sweden nam de boedel over met het plan de 9-3 als elektrische auto in China te bouwen, maar eerst maakten ze nog wat oude exemplaren.

Het gaat een een 2.0 liter Aero Turbo van de 9-3 met 220 pk onder de motorkap. De auto was bestemd om een roemloos einde tegen de crashmuur te krijgen, maar zal nu voor de eeuwigheid herinnerd worden als de laatste Saab ooit.

Met 66 kilometer op de klok is de auto nog vrijwel nieuw. Ideaal dus voor een veiling, moet ook het management bij NEVS hebben gedacht. De opbrengst van de auto gaat naar een studiebeurs voor "Sustainable Mobility" aan een Zweedse universiteit: "The fund will be awarded to individuals making significant efforts to pave the way for future mobility solutions, ranging from electric car technologies and sharing economies to initiatives for self-driving cars."

Het is nu aan liefhebbers en musea om te bieden op de auto en de prijs zo hoog mogelijk op te drijven. Dus als u een nieuwe oude Saab wilt hebben, dit is uw kans.