Max Verstappen scoort bonuspunten in Brazilië

De Grand Prix in Interlagos zondag zou wel een de laatste GP van Brazilië in São Paulo kunnen worden. President Jair Bolsonaro wil de race naar Rio de Janeiro verplaatsen. Max Verstappen heeft echter een oplossing voor het probleem en die spreekt de Brazilianen wel aan.

Max Verstappen

Sinds de legendarische regenrace in 2016 en de vurige confrontatie met Esteban Ocon heeft Max Verstappen een flinke fanschare in Brazilië. Na vandaag kan dat nog een grotere groep worden, want hij heeft een plan bedacht dat de inwoners van het land wel kan bekoren.

"Moeten we misschien gewoon twee keer per jaar in Brazilië racen?" opperde de Nederlander in de Telegraaf. Hij vindt de baan in São Paulo erg fijn om te rijden: "Ik vind de flow van de baan erg fijn. Veel circuits hebben van die scherpe bochten, hier zijn ze mooi rond. Dat vind ik prettig, dan kun je de snelheid er lekker inhouden." Verstappen blijft dus het liefst op Interlagos rijden en ziet een nieuwe baan in Rio de Janeiro dan eerder als toevoeging op de kalender. Racefans zijn er in ieder geval voldoende in het land van Ayrton Senna. Met zo'n uitspraak kan Verstappen rekenen op "bonuspunten" bij de Brazilianen.

Lewis Hamilton vindt het idee van de switch naar Rio stom. De wereldreddende coureur wijst op de planeet en de armoede in Brazilië: "Er gaat veel geld zitten in de bouw van een nieuw circuit, terwijl hier al een historische baan ligt. Het lijkt mij niet nodig om nog meer bossen te kappen of schade aan te richten. Het geld kan beter gebruikt worden om armoede te bestrijden of het onderwijs te verbeteren. Ik zou het in ieder geval anders besteden."