Max Verstappen: 'São Paulo heeft een fijne flow'

Komend weekend staat de Grand Prix van Brazilië op het programma en daarmee is seizoen 2019 alweer bijna afgelopen. Vorig jaar won Max Verstappen de race niet, met dank aan een touché met Esteban Ocon. Kan Red Bull de Limburger dit jaar wel de overwinning geven? Verstappen kijkt vooruit.

Max Verstappen

Max Verstappen kwam eergisteren al aan in het Braziliaanse São Paulo waar aanstaande zondag geracet wordt. In het verleden heeft de Nederlander al een aantal keer van zich doen spreken in de race aldaar. Denk maar terug aan aan de geweldige regenrace in 2016 en vorig jaar de clash met Esteban Ocon en de infamous duw daarna.

Op zijn eigen website kijkt Max vooruit naar de race en bespreek het circuit. Verstappen: "Het circuit heeft een fijne flow. Rijdend met een Formule 1-auto is het mooi om wat rondere bochten te hebben om de snelheid erin te kunnen houden en dat is hier het geval. Ook het hoogteverschil van bocht één naar bocht acht is mooi."

Hij wijst ook op de historie van het circuit, zoals het debuut van vader Jos in de F1: "Natuurlijk de koprol die mijn vader bij zijn Formule 1-debuut maakte. Dat kan gebeuren. Ik ken dat van videobeelden, want in 1994 was ik natuurlijk nog niet geboren. Het was een mooie binnenkomer."

Hij vervolgt: "In 2007 en 2008 werd het kampioenschap hier in de laatste race beslist, toen was het een gekkenhuis. En in 2014 reed ik hier mijn eerste vrije training, waar ik een halve spin had. Verder ging meteen goed die eerste training. Tenslotte ze zijn hier in Brazilië gek van autosport, dat is ook mooi."

Verstappen weet nog niet wat zijn auto kan in Brazilië dit jaar: "Het blijft afwachten, want iedereen gaat er vol voor. Ik denk dat we stappen hebben gezet met de auto, ook de laatste paar weken. We begrijpen beter waar we de snelheid vandaan moeten halen. We proberen met deze laatste twee wedstrijden het seizoen goed af te sluiten en gaan dan vol gas het nieuwe jaar in." Op de vraag of hij zijn vierde plek in het kampioenschap nog denkt te verbeteren in een derde plek achter Valtteri Bottas: "Die kans is er inderdaad nog en we gaan voor het maximale resultaat. Dan zien we na Abu Dhabi wel waar we geëindigd zijn."