Betrapt! Drone-dude filmt opnames Top Gear

Zoals elke grote TV-productie heeft Top Gear een broertje dood aan potte(n)kijkers tijdens de opnames. Als je filmset echter het uitgestrekte Schotse Hoogland is voorkom je nogal lastig dat iemand even met een drone komt aanwaaien.

Niet dat we er ook maar één letter van geloven dat dit een kwestie was van iemand die stomtoevallig met zijn drone in de buurt was toen Top Gear met een item over de Ford Mustang bezig was. De man in kwestie - Keith Bremner - staat gewoon op de payroll van de BBC, dat weet u, dat weten wij, en dat weten de producers van de show (die maandenlang allerlei mediamomentjes uitdokteren om het momentum vast te houden) nog het beste. Maar u kent het credo: doesn't matter, had Top Gear.

We zien op de beelden een gele moderne Mustang, en een wit 1967-model, bestuurd door nieuwbakken presentator en Rolls-Royce-adept Rory Reid (niet te verwarren met Rory 'loving whiskey' Block). De locatie is adembenemend:  het Schotse natuurgebied Kylesku. Wonder boven wonderen waren de opnames precies op de ene dag in het jaar dat het er niet regent.

Vanaf aanstaande mei maakt de wereld als het goed is kennis met Top Gear nieuwe stijl. Een hele bloemlezing en inschatting van de presentatoren aan de hand van de schoenen die ze dragen, vind je hier. Niet naar vragen. gewoon lezen.