Never ending story: Defender pas in 2019

In 2011 zagen we concept cars als voorbode voor een nieuwe Defender, maar het geduld van liefhebbers wordt ernstig op de proef gesteld. Land Rover komt pas in 2019 met de opvolger van het Britse 4x4-icoon.

Dat is althans wat AutoCar te horen kreeg van insiders binnen Land Rover. Eén van de bronnen legt uit dat er in 2018 een concept car moet verschijnen om de liefhebbers tevreden te houden. Dat studiemodel zou een voorbode zijn voor het productiemodel dat het jaar erna volgt. De officiële kanalen houden ondertussen hun kaken stijf op elkaar, en willen als wij er naar informeren zelfs niet bevestigen dat er aan een nieuwe Defender wordt gewerkt. Supergeheim namelijk.

De nieuwe Defender moet er komen, omdat het model aan de basis stond van het merk en bovendien een groep trouwe fans heeft die de fabrikant niet wil verliezen. Het nadeel is dat het om een nicheproduct gaat, waardoor grote investeringen niet terug te verdienen zijn. Daarom probeert Land Rover zoveel mogelijk gebruik te maken van de techniek van andere modellen en ook kijkt het naar verschillende uitvoeringen van het model om de afzetmarkt te vergroten.

Hoofddesigner Gerry McGovern zou ondertussen wel al een goed beeld hebben van het ontwerp van het nieuwe werkpaard. Dat design lijkt niet heel veel op de fel bekritiseerde DC100 Concept die in 2011 werd getoond. De Defender 2.0 moet vooral een functionele uitstraling krijgen, zoals zijn illustere voorganger dat ook had.