Audi maakt voor 3 miljard euro een laptop van je auto

Elektrisch rijden is de toekomst! Dat zeggen wij niet, maar dat is de voorspelling van Audi. Het merk stampt daarom drie miljard euro in elektrificering en digitalisering van het wagenpark.

Audi is nog steeds van mening dat hybride aandrijflijnen slechts een tussenstapje vormen naar volledig elektrische auto's. In de toekomst klinken alle auto's als gedempte vibrators en zijn de infotainmentsystemen net zo veelzijdig als je laptop. Om dit te realiseren stort de vierringer zich volledig op elektrische auto en digitale innovatie met een investering van drie miljard euro. Die enorme emmer geld verspreidt Audi niet over een periode van tien jaar, maar dumpt het merk nog dit jaar geheel leeg.

Om groener te worden zullen er binnenkort veel groentjes in Audi's bedrijfskantine te vinden zijn. Een groot deel van het budget is ingeruimd om 1.200 nieuwe medewerkers aan te nemen. Die nieuwelingen zullen vooral in de technische afdeling aan het werk gaan.

Audi begeeft zich al op het elektrische pad met onder meer de R8 e-tron. We kunnen ons niet voorstellen dat iemand de heerlijke V10 uit de laatste R8 vrijwillig inruilt voor een paar elektromotoren, maar mocht je echt willen dan is het model te bestellen. Uiteraard komt er nog meer, want de eerste volledig elektrische SUV staat al voor eind 2017 in de planning.

Naast dit groene geneuzel blijven de brandstofmodellen de komende jaren nog gewoon de ruggengraat van het Duitse merk vormen. Dit jaar moeten er liefst twintig nieuwe of vernieuwde modellen verschijnen. Op de autoshow van Genève maakte de autobouwer al een vliegende start met de nieuwe Q2, de S4 Avant en de RS Q3 Performance om niet veel later ook nog de SQ7 TDI aan het publiek voor te stellen. Drukke tijden dus in Ingolstadt.