'Kimi Antonelli vervangt Logan Sargeant voor einde seizoen'

Logan's carrière zou zomaar aan een vervroegd einde kunnen komen. Mercedes-junior en wonderkind Andrea Kimi Antonelli zou klaarstaan om de geplaagde Amerikaan nog voor het einde van het seizoen te vervangen. 

v

Het silly season zou zomaar eens een stuk eerder op gang kunnen komen dan gedacht. Volgens gerenommeerde F1-journalist Joe Saward is er namelijk een stoelendans op komst bij Williams.

Het ooit zo succesvolle team zou overwegen de teleurstellend presterende (en zeer kostbare) Logan Sargeant dan toch te vervangen. Met de nodige financiële aanmoediging van motorleverancier Mercedes zou Williams namelijk de veelbelovende Andrea Kimi Antonelli inhuren.

Kimi is er klaar voor

Antonelli is door Mercedes-chef Toto Wolff gebombardeerd tot de volgende Max Verstappen. Na een titelwinst in de Formula Regional werd de jonge Italiaan meteen doorgeschoven naar de Formule 2. Met een beste finish van vierde in Melbourne ligt hij inmiddels negende in het kampioenschap.

Normaal gesproken zou dat niet genoeg zijn om de felbegeerde superlicentie te kunnen bemachtigen, maar met zijn titels in de Italaianse en Duitse F4 en de Formula Regional Middle East en European heeft hij 67 punten verdien, ruimschoots meer dan de benodigde 40.

Antonelli bij zijn eerste F1-test in de Mercedes W12.

Verstappen-clausule

Kimi #2 heeft zich op papier dus al bewezen, maar zit nog met een onoverkoombaar obstakel: zijn leeftijd. Vanwege de 'Verstappen-clausule' is het immers onmogelijk om je superlicentie te halen voor je achttiende levensjaar.

Voor Antonelli betekent dit dat hij officieel zal moeten wachten tot eind augustus. De eerste race na zijn 18de verjaardag is toevallig de Grand Prix van Italië op Monza.

Saward meent echter dat we Toto's nieuwe oogappel eerder op de grid kunnen zien. De bekende F1-journo stelt voor dat de FIA een vrijstelling afgeeft met het oog op het succes van Antonelli in de lagere categorieën. Dat lijkt echter vrij vergezocht. Een regel heeft immers geen zin als je er vrijstellingen en uitzonderingen op gaat geven. Mochten de geruchten waar zijn, dan moet Kimi toch echt gaan wachten tot Monza.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots, Mercedes-AMG Petronas F1 Team