Dit is het verrassendste SUV-concept in tijden

Over de looks mag iedereen zijn eigen mening vormen, maar je kunt niet ontkennen dat Lincoln met deze Navigator een geweldig over-the-top SUV-concept heeft neergezet.

Voor de niet-Amerikanisten onder ons: de Lincoln Navigator is de full-size tegenhanger van de Cadillac Escalade. Zwaarder, logger, inefficiënter dan je schoonmoeder, en bovendien zuipt 'ie nog meer ook. Om de een of andere reden oefent het model (gecombineerd met velgen van minstens 22 inch) een enorme aantrekkingskracht uit op het soort mensen dat in een buurt woont waar de daken van golfplaat zijn, en genoeg poeder binnenhuis aanwezig is om Manhattan een dag te bevoorraden, maar met dit concept wil Lincoln ook mensen met een eigen vliegmasjien (die zo duur in onderhoud is dat er geen Bentayga meer af kan) aan zich binden.

Fords eigenzinnige dochtermerk presenteert op de New York Auto Show een concept dat demense moet voorbereiden op een nieuwe generatie Navigator, en dat wordt tijd ook, want de nieuwe Escalade is al even onder de Amerikanen. De mega-SUV met zijn swirl-velgen en interieur dat maar weer eens de Amerikaanse voorkeur voor goedkoop plastic onderstreept heeft 3 zaken die direct in het oog springen:

Treeplanken kenden we al, maar de Navigator heeft een fokking uitklapbaar trapje! Dit om de overgang tussen de privéjet en het landvervoer niet zo groot te maken. Of de overgang van trap house naar trap-auto, zo je wilt.

De deuren lopen helemaal door tot het dak - waardoor de SUV in feite een T-Top heeft - en klappen met spiegels en al omhoog. Hey Elon, your falcon doors just got one-upped.

Verkleedpartijtjes worden een feestje met de Navigator, die over een volledige Men in Black-starterkit beschikt. Inclusief binoculàrs.

We zijn erg benieuwd naar het reclamespotje met Matthew McConnagheyetgeygweiu. Zal vast vol zitten met borstklopperij. Get it? Borstklopperij.