Kijk, de Nissan GT-R is bijna dood

Als een Rocky Balboa strijdt de Nissan GT-R al jaren tegen de steeds meer geavanceerde tegenstanders in het sportautosegment. Volgend jaar gaat hij alweer zijn tiende jaar in en daarom haalt Nissan een natte spons over zijn gezicht.

De R35 GT-R moet nog even volhouden tussen de touwen, want zijn opvolger staat pas voor 2020 in de agenda. Nissan geeft de sporter daarom nog even een kleine facelift voor de laatste jaartjes en zoals gebruikelijk zijn de uiterlijke veranderingen alleen met een goed vergrootglas te vinden.

Je merkt pas echt dat je met een nieuwe GT-R te maken hebt als je er in gaat zitten. Het dashboard is vernieuwd en bevat nu aanzienlijk minder knopjes (helemaal uit), maar krijgt er wel een groot touchscreen (helemaal in) voor terug.

Een kleine vermogensboost zorgt ervoor dat de GT-R nog steeds een flinke stoot uit kan delen. De 3,8 liter twinturbo V6 levert nu 570 pk (+20) 633 Nm (+1). Blijkbaar waren er klachten van klanten binnengekomen, want de schakelpeddels zijn van de stuurkolom naar het stuurwiel verhuist.

Volgens Nissan is dit de laatste facelift van de R35 GT-R, maar wij vermoeden dat er voor 2020 nog wel een speciaal afscheidsmodelletje verschijnt. De opvolger wordt waarschijnlijk een hybride supercar, dus wie al dat elektrogeneuzel niet in zijn GT-R wil hebben, moet nu nog even zijn kans slaan. Het worden nog drie zware jaren in de ring voor dit model, maar net als bij Rocky zijn het soms de oudjes die niet neer te krijgen zijn.