Mercedes C cabrio met 510 pk is eindelijk AMG-waardig

Vergeet de C43 cabriolet die met 367 pk al voor een volledige AMG denkt door te kunnen gaan. De echte topper is zojuist opgestaan en heet C63 AMG S. Want met 510 pk verdien je dat AMG-logo pas echt.

In een poging de verkoopcijfers harder te laten stijgen dan een puberpenis op viagra plakt Mercedes het AMG-logo op zo'n beetje alles dat sneller gaat dan een Trabant. Gelukkig wordt de echte betekenis van de drie letters niet vergeten en staat hier een 63-versie van de C-Klasse cabriolet met een 4.0 biturbo V8 onder de scherp gevormde motorkap. Goed voor 476 pk en 650 Nm in de normale versie en een fijne 510 pk en 700 Nm als je ook nog een S achter de naam bestelt. Dit zorgt voor AMG-waardige prestaties als een 0-100-tijd in een fractie meer dan vier seconden en een topsnelheid die op 250 km/u ligt, maar na het openknippen van de portemonnee zo wordt verhoogd naar 280 km/u. Een herenakkoord is tenslotte leuk, maar geld verdienen is leuker.

De hele auto is volgepropt met AMG-speelgoed, waaronder een limited-slip differentieel, een sportieve zeventraps automaat en een uitlaat waarbij meer aandacht is besteed aan het geluid dan bij de laatste single van Kanye West. Hoewel het ons zou verbazen als ook maar één koper zijn C63 cabriolet in de buurt van raceasfalt zou laten komen, spreekt Mercedes toch over optimale grip op het circuit. Wellicht handig op de bergweggetjes boven Monaco waar de topless ster meer op zijn plek is.