Jaguar komt binnen twee jaar met grote verrassing

Geniet nog maar even van die enorme benzinebrul in de Jaguar F-Type, want binnenkort zal ook het merk met de slogan 'It's good to be bad' zwichten voor de elektrische golf die de autowereld overspoelt.

In de wandelgangen gaan er al langer geruchten over een elektrische Jag, maar het is voor het eerst dat de Britten er zelf ook over babbelen. Ontwerpgoeroe Ian Callum verklapte op de autoshow in New York dat er een "grote verrassing" aankomt voor Jaguar. "Binnen twee jaar hebben we iets dat niet wordt aangedreven door een benzinemotor", onthult de designkoning. Om er grappend aan toe te voegen dat het slechts een paar hamsters krijgt voor de aandrijving.

Dat de elektrische Jaguar tot nu een slecht bewaard geheim bleef, kwam doordat de nodige hints al zijn uitgelekt. Zo lieten de Britten al de namen I-Type en I-Pace vastleggen, die mogelijk gebruikt gaan worden voor een elektrische versie van de F-Pace en F-Type.

Het is niet duidelijk of Jaguar een bestaand of een nieuw model gaat gebruiken voor het debuut van de groene ambities. Wij zouden voor willen voorstellen om nu eindelijk eens die C-X75 in productie te nemen waar ze ons nu al een eeuwigheid mee teasen. Heb je ook meteen een lekkere concurrent voor de Porsche Mission E en zoemers van Tesla.