MotoGP maakte pijnlijke rekenfout in Jerez

De Grand Prix van Spanje op het circuit van Jérez werd door de MotoGP trots als een absolute recordrace aangeprezen. Helaas had organisator Dorna echter een kleine rekenfout gemaakt. 

MotoGP maakte pijnlijke rekenfout in Jerez

Door alle hype rond vierwielers willen we het nog wel eens over het hoofd zien, maar de MotoGP is technisch gezien het betere kampioenschap. Na vier rondes zijn er immers zowaar drie verschillende winnaars, iets waar we de laatste tijd in de F1 alleen maar van kunnen dromen. Hoog tijd om dus even poolshoogte te nemen bij de nieuwe dochteronderneming van Liberty Media.

Kun je een beetje rekenen..?

De top van de gemotoriseerde tweewielersport heeft zich recent in de nesten gewerkt. Na de Grand Prix van Spanje in Jérez verkondigde organisator Dorna namelijk apetrots dat er iets minder dan 300.000 toeschouwers aanwezig waren tijdens het raceweekend, een absoluut record voor de best bezochte MotoGP-race ooit.

Helaas moest de positieve PR-tour vroegtijdig afgebroken worden toen duidelijk werd dat iemand zijn rekenlessen overgeslagen had. In plaats van iets meer dan 280.000 toeschouwers bleken er namelijk 'slechts' 181.289 mensen aanwezig geweest te zijn. Een klein verschil van ongeveer 100.000 man.

Klap verzachten

Dorna probeerde zich uit de benarde positie te wurmen door naar voren te schuiven dat het correcte aantal nog steeds een record was...voor Jérez. Het Spaanse circuit had al sinds 2014 niet meer zulke bezoekersaantallen mogen zien. Door dat feitje kwam de klap van de blunder toch even iets minder hard aan.

Nu Liberty Media de touwtjes in handen heeft mag de MotoGP zich gaan opmaken voor nog veel meer veranderlijkheid in de bezoekersaantallen. Afhankelijk van het effect van Liberty's geplande wijzigingen kan het immers beide kanten op. Of de sport een boost in populariteit mee zal maken zoals bij de F1 het geval was valt nog te bezien.

Autosport
  • Red Bull Content Pool