Weduwe crash Paul Walker blijft Porsche stalken

Paul Walker en Roger Rodas kwamen op 30 november 2013 in Californië bij een crash om, en het leven van sommige (tuning-)fans werd nooit meer hetzelfde. De twee heren mogen echter van geluk spreken dat ze alle bagger van de nasleep niet meekrijgen.

Walker en zijn vriend Rodas, beiden petrosexueel in hart en nieren, en -als we de verklaringen van fans en naasten mogen geloven- all-round good guys, stierven in het harnas, in een auto die als ronduit tricky beschouwd wordt: de Porsche Carrera GT (productie: iets meer dan 1.200 exemplaren, gemaakt tussen 2004 en 2006). Deze geestelijk vader van de huidige 918 Spyder is nog lekker analoog, met een atmosferische 5.7 V10 waar een zwaar NSFW-geluid uit komt, handbak, en zonder al te veel hulpgadgets die je tegenwoordig wel krijgt bij een auto met 612 pk of meer (zoals torque vectoring bijvoorbeeld. Heck, zelfs ESP ontbreekt in de GT, die een zeer tricky keramische koppeling schijnt te hebben)

Hoe treurig ook, de mannen - die in Santa Clarita tegen een telefoonpaal crashten en verbrandden - zijn verongelukt door een combinatie van te hoge snelheid, een inschattingsfout, en domme pech. Ze (of bestuurder Rodas) zijn over de grens gegaan, en waar sommige mensen dit met verwondingen moeten bekopen, heeft het ze hun leven gekost. 

Dit is echter een gegeven dat er maar niet in wil bij sommige nabestaanden en andere mensen die kennelijk een slaatje willen slaan uit de dood van hun geliefden/totale onbekenden (doorstrepen wat niet van toepassing is). Iedereen met een half brein kan vooraf vertellen dat procederen tegen Porsche kansloos is, maar toch proberen zowel dochter Meadow Walker als Rodas-weduwe Kristine het, en vangen keer op keer bot. Ook vandaag, want zojuist werd bekend dat een Amerikaanse rechter wederom een aanklacht van Kristine Rodas naar de prullenbak heeft verwezen.

Dit weerhoudt haar en haar advocaten er net van in hoger beroep te gaan, je hoeft in de VS immers maar één keer een uitspraak in je voordeel te hebben tegen een miljarden-multinational en het is jackpot.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ruzies die onder de nabestaanden over de gezamenlijke autocollectie van de heren uitbraken. Zodra er wat te halen valt gaat alle beschaving uit het raam, maakt niet uit in welke samenleving of cultuur.