Meervoudig F1-kampioen verliest racewagens

Je zou denken dat als je twee keer wereldtitels in de Formule 1 en één in de IndyCar binnensleept, dat je financieel wel binnen bent. Toch wist racelegende Emerson Fittipaldi zich diep in de schulden te steken en dat kost hem nu zijn auto's.

De ondertussen 69-jarige Fittipaldi is een absolute raceheld in zijn thuisland Brazilië, maar ook hij moet gewoon zijn rekeningen betalen. De schulden zijn ondertussen zo hoog opgelopen dat ook John Williams hem niet meer kan helpen, want in totaal moet hij nog 6,5 miljoen euro betalen. Dat sommige geldeisers veel geduld hebben gehad met de sportheld, blijkt wel uit een rekening bij een tankstation die al is opgelopen tot meer dan 14.000 euro. Dat zijn toch aardig wat onbetaalde litertjes.

De schuldeisers zijn de geldsmijter helemaal zat en hebben nu maar eens ingegrepen. Een groot deel van zijn bezittingen zijn in beslag genomen, waaronder meerdere gewonnen prijzen en zijn autocollectie. Dankzij dat laatste nieuws zullen enkele verzamelaars direct hun privéjet in de richting van Brazilië sturen, want er stonden enkele bijzondere dingen in zijn garage. Bijvoorbeeld de racer waarin hij in 1989 de Indy 500 won en de Copersucar F1-auto waarin hij in 1975 de circuits onveilig maakte. Twee auto's met een belangrijke racegeschiedenis die verzamelaars en musea graag in hun collectie zien verschijnen. Die kans hebben ze nu, want de modellen zullen binnenkort geveild worden. Met de opbrengst moet hij op zijn minst zijn benzinebonnetjes kunnen betalen.