Populairste sportauto in Duitsland is een Amerikaan

Duitsers laten hun eigen merken links liggen en vallen massaal voor de Amerikaanse charmes van de nieuwe Ford Mustang. In maart was de muscle car de best verkopende sportauto in het land van Porsche, Audi, Mercedes en BMW.

De nieuwe Mustang heeft blijkbaar het imago van een Amerikaans stuk antiek dat immer rechtuit gaat succesvol van zich afgegooid. We geven toe dat we alleen specifiek naar de maand maart moeten kijken als we een verkoopoverwinning voor de Ford willen zien, maar in die periode laat hij met 780 geregistreerde exemplaren wel Duitse favorieten als de Audi TT (708) en Porsche 911 (752) achter zich.

Ford lijkt bij onze oosterburen dus succes te boeken met het wereldwijd aanbieden van de hengst. Kijk je naar de cijfers in Nederland, dan doet het paard het relatief gezien ook niet schokkend slecht. Er zijn weliswaar slechts vier exemplaren geregistreerd in maart, maar dat is evenveel als het aantal Audi TT's en meer dan die ene BMW Z4. De Mustang is nog niet zo lang te krijgen en moet nu pieken, maar het begin is er. Nu nog een paar hete uitvoeringen (lees: Shelby) deze kant op en we zijn helemaal blij.