Racelegende Juan Pablo Montoya keert eenmalig terug naar NASCAR

Motorsport-legende Juan Pablo Montoya gaat weer achter het stuur kruipen voor een speciale race. De Colombiaan neemt deel aan de race in Watkins Glen van NASCAR. Daar zal hij rijden in de Toyota Camry van 23XI Racing.

Juan Pablo Montoya

Montoya is een welbekende naam in tal van competities. Van 2001 tot en met 2006 kwam hij uit in de Formule 1 voor Williams en McLaren. Montoya bewees zich meteen als een van de grote namen. Regelmatig kon hij het gevecht aangaan met gevestigde namen als David Coulthard en Michael Schumacher, of kon hij de nieuwe talenten Kimi Raikkonen en Fernando Alonso het leven zuur maken. Twee keer eindigde Montoya als derde in het kampioenschap en in totaal zette hij zes overwinningen op zijn naam.

Daarna maakte Montoya de overstap naar Amerikaanse competities. In NASCAR won hij twee keer de 24 Uur van Daytona. In 2015 werd hij tweede in het IndyCar-kampioenschap met een overwinning in de Indy 500 als mooie bonus. En in het IMSA Sportscar Championship won hij in 2019 de titel. Al met al een prima carrière dus.

De race die Montoya gaat rijden in Watkins Glen is, houdt u vast, onderdeel van de NASCAR play-offs. Om redenen die de slimste geesten van deze wereld nog niet hebben kunnen doorgronden, kent NASCAR een play-off systeem om de kampioen te bepalen. Uiteraard komt Montoya daar niet voor in aanmerking aangezien hij geen deel heeft genomen aan de rest van het seizoen. Het is dan ook meer een soort eerbetoon aan de auto: de Toyota Camry wordt na dit seizoen namelijk niet meer gebruikt.

Autosport
  • NL Beeld / Abaca Press