Geloof het of niet: Batman gaat een echte auto uitbrengen

Een auto, geïnspireerd door Batman en zijn alter ego Bruce Wayne, is vanaf nu te koop. Bekijk hier hoe de B95 Gotham eruit ziet.

De B95 Gotham, geïnspireerd door Batman

Velen van ons zullen opgegroeid zijn met een versie van Batman. Of het nou Michael Keaton, George Clooney, Val Kilmer of Christian Bale was, we zijn allemaal wel bekend met de Caped Crusader die Gotham City veilig houdt en de strijd aangaat met de vele superschurken die door de stad razen.

En een belangrijk onderdeel van het Batman-verhaal is natuurlijk zijn auto. De Batmobile. Pikzwart, stoer, en onaantastbaar. Maar Batman’s alter ego, Bruce Wayne, houdt ook wel van de mooie auto’s. En nu komen een paar van die auto’s op de markt.

Wayne Enterprises

Goed, de titel klopt misschien niet helemaal, maar het is ook niet al te ver bij de waarheid vandaan. In de strips en films heeft Bruce Wayne een eigen bedrijf, genaamd Wayne Enterprises. Warner Bros (het bedrijf dat de filmrechten heeft van Batman) heeft nu een echte versie van Wayne Enterprises opgericht in samenwerking met het Italiaanse ontwerpbureau Pininfarina.

Als onderdeel van de Wayne Enterprises Experience, zullen twee modellen van Pininfarina aangepast worden naar Batman-stijl. De B95 en de Battista krijgen allebei een make-over. Van beide worden twee variaties gemaakt: de Gotham, die symbool staat voor Bruce Wayne’s publieke persona, en de Dark Knight, die symbool staat voor de Batman-kant van zijn persoonlijkheid. Alle vier de auto’s hebben een chassis van koolstofvezel en aluminium en zijn gebouwd op een onderstel van Rimac.

De eerste openbare vertoning van de auto zal tijdens de Monterrey Car Week zijn, komende week in California. Liefhebbers kunnen de auto’s ook zelf al kopen, al zijn ze bepaald niet voor iedereen weggelegd. De Battista versies verkopen voor €3.4 miljoen, de B95 variaties kosten maar liefst €4.9 miljoen.

Bekijk hieronder de foto’s van de B95 Gotham, naast de Batmobile zoals die in de Dark Knight trilogie te zien was.