McLaren-junior waagt zich aan kritiek op F1-veteraan: "Die ligt eruit"

Sergio Perez krijgt al langere tijd kritiek, maar nu zelfs ook uit de juniorenklassen. Een McLaren-junior heeft zich nu ook aan de kritiek gewaagd.

McLaren-junior Gabriel Bortoleto

Het is al vaak genoeg gezegd dit jaar: Sergio Perez heeft bepaald geen goed seizoen. Dat heeft hem al uit elke mogelijke hoek kritiek opgeleverd, van analisten tot fans, van coureurs tot zijn eigen teambaas. En nu waagt zelfs een coureur uit de McLaren-Junior Academy zich aan de kritiek op Perez.

Gabriel Bortoleto, die dit jaar in de Formule 2 rijdt en een kanshebber is voor de titel, ging in gesprek met de Braziliaanse tak van Motorsport.com. Daar gaf hij ook zijn mening over de stand van zaken bij Red Bull. “Ik denk dat Perez er volgend jaar uit ligt. Ik weet niet hoe zijn contract eruit ziet, maar met zijn huidige resultaten is hij erg snel weg.”

Officieel loopt het contract van Perez nog tot en met eind 2026, al bevat dat contract wel prestatieclausules. Na een spoedberaad deze zomer besloot Red Bull nog in ieder geval de rest van het jaar door te gaan met Perez, maar er werd met geen woord gerept over de andere jaren. Sterker nog, Helmut Marko gaf aan dat in 2025 “de kaarten opnieuw geschud worden”. Er staan verschillende kandidaten klaar voor zijn zitje, inclusief Daniel Ricciardo - die nog altijd geen nieuw contract heeft - en Isack Hadjar, de huidige koploper in de Formule 2.

“RB heeft ook nog een plekje vrij”, analyseert Bortoleto. “We weten dat als dat niet Ricciardo is, dan wordt dat wel Liam Lawson. Als het ook niet Lawson is, dan weet ik niet wat er in hun hoofd omgaat, tenzij ze Hadjar daar neerzetten.”

Het gebeurt niet vaak dat junioren coureurs zo expliciet kritiek hebben op teams en coureurs in de Formule 1. Bortoleto zelf hoopt uiteraard ook de overstap naar de Formule 1 te kunnen maken. Bij McLaren lijkt voorlopig geen ruimte te zijn, maar de Braziliaan wordt recentelijk steeds vaker in verband gebracht met het vrije zitje bij Audi.