Supercar van 3 miljoen crasht tijdens poging om 400 km/u te halen

Een test met de Hennessey Venom F5 ging niet zoals gepland. De bestuurder verloor de controle over de supercar bij een poging om de topsnelheid te halen.

De Hennessey Venom F5, een supercar uit Amerika

Het is bepaald niet makkelijk om een supercar te ontwikkelen. Dat hebben de mensen van Hennessey Performance op harde wijze ontdekt. Het bedrijf testte de Venom F5, een auto die over de bank gaat voor een kleine drie miljoen. Maar deze auto crashte toen de coureur de topsnelheid probeerde te bereiken.

De Venom F5 is snel. Erg snel. Het bedrijf heeft zich laten inspireren door tornado’s en ruimteschepen en dat is ook terug te zien in de auto. De Venom F5 heeft een vermogen van meer dan 1800 pk en kan snelheden halen van 400 km/u.

En dat was precies wat de testcoureur aan het doen was toen de auto crashte. De test vond plaats op de lanceerbasis van het Kennedy Space Center in Florida, omdat een gewoon circuit niet goed genoeg was blijkbaar. Er zijn geen beelden beschikbaar, maar het bedrijf laat op Instagram wel weten wat er gebeurde.

“Op 1 juli testte ons team een nieuwe, experimentele aerodynamische set-up op ons prototype van de Venom F5. Dit prototype ging erg goed, en ging binnen 1200 meter van 0 naar 400 km/u. Toen verloor het voertuig de downforce waardoor de bestuurder de controle verloor. Het belangrijkste is dat onze testcoureur zonder verwondingen wegliep. Zulke grenzen opzoeken is nooit makkelijk. Ons team gaat nu kijken wat er misging.”

Met het oog op bedrijfsgeheim vertelt Hennessey niet wat er nou precies gebeurde toen de auto “de downforce verloor”. Het roept herinneringen op van raceauto’s op Le Mans of de Nürburgring die de lucht in geslingerd worden. Zoiets gebeurd helaas wel vaker, maar in die gevallen kwam het ook doordat de auto op een helling reed. De landingsbaan van het Space Center is uiteraard vlak. Een belangrijke taak nu dus voor Hennessey om te ontdekken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Zou toch zonde zijn om zoveel geld voor niets uit te geven, want de auto ziet er vrij spectaculair uit.