VIDEO: Hennessey Venom F5 knalt naar 437 km/u

De nieuwste hypercar van Hennessey begint steeds dichter bij z'n doel te komen. Op een 4.6 kilometer lange landingsbaan heeft de Venom F5 recent de 270 mijl per uur (437 km/u) grens doorbroken.

VIDEO: Hennessey Venom F5 knalt naar 437 km/u

In de hypercarwereld kan het nooit snel genoeg gaan. Een van de mannen die de kroon van de Bugatti Chiron af wil pakken is tuningsgoeroe John Hennnessey.

De Amerikaan werkt al sinds 2014 aan de Venom F5, een 1842 pk sterke opvolger van de op een Lotus Elise gebaseerde Venom. Het doel van de F5 is om de 300 mijl per uur (485 kilometer per uur) grens te doorbreken.

271.6 mph

De productieversie van de F5 werd twee jaar geleden onthuld. In de tussentijd heeft de extreme machine een rigoureus testprogramma doorlopen. In een korte video toont John Hennessey de vooruitgang van dat programma.

Na een relatief conservatieve test waarbij de wagen 320 kilometer per uur aantikte was het tijd om de 6.6 liter twin turbo V8 iets meer op te schroeven. Op de voormalige landingsbaan van de space shuttle op Merritt Island, Florida ramde de F5 met kinderlijk gemak naar 271.6 mph (437 km/u).

Neprecord

De Venom F5 bleef opvallend stabiel tijdens de run, wat duidelijk maakt dat er inderdaad nog veel meer in zit.

Het is te hopen dat Mr. Hennessey zijn daadwerkelijke recordpoging niet op dezelfde manier zal behandelen als conculega Jerod Shelby. De recordrun van de SSC Tuatara bleek namelijk nogal nep te zijn.

Aan geld geen gebrek

Hennessey lijkt zijn project echter met een stuk meer openheid te runnen. Hij hoeft immers niks meer te verzinnen: alle 24 Venom F5's zijn namelijk al verkocht.

De prijs? De eerste twaalf gingen voor 1.6 miljoen dollar van de hand, maar de tweede helft ging naar 2.1 miljoen. Het geld is dus al lang en breed binnen. We zijn erg benieuwd wat de F5 kan doen wanneer hij echt losgelaten wordt.

Cargasm
  • Hennessey Performance
  • Hennessey Performance