Hennessey doet gek met 'Deep Space' elektrische hyper-GT zeswieler (2.400 pk)

Wat bouw je als je 500 km/h hypercar uitverkocht is? Juist: een enorme elektrische hyper-GT met drie assen.

Hennessey doet gek met 'Deep Space' elektrische hyper-GT zeswieler (2.400 pk)

John Hennessey is één van de meest vermakelijk maffe mannen in de autoindustrie. Nadat hij zijn geld verdiende als tuner stapte de Texaan de wereld van de hypercars in met de Venom GT, de meest agressieve Lotus Exige aller tijden. Zijn tweede machine liet even op zich wachten, maar de Venom F5 maakte alsnog een flinke indruk.

Met de maar liefst 1817 pk sterke 6,6 liter twin turbo LS V8 onder de kap mikt de hypercar op een topsnelheid van 500 kilometer per uur. De F5 moet die claim nog altijd bewijzen, maar dat maakt eigenlijk al niet meer uit. Alle 24 exemplaren ter waarde van minimaal $2,1 miljoen (€1.84 miljoen) zijn al uitverkocht. Geruchten over een run van open Spyders en track-varianten zijn er al in overvloed.

Hyper GT privejet

In de nagloed van het succes van de Venom F5 denkt John Hennessey alweer gretig aan het volgende project. Onder de codenaam Project Deep Space wil hij zijn eerste elektrische voertuig op de markt gaan brengen. En dat is niet zomaar een ordinaire Tesla of Rivian-concurrent. Deep Space moet de snelste vierzits GT ter wereld worden.

De unieke machine volgt in grote lijnen de formule van de McLaren Speedtail, maar combineert het concept van een hyper-GT met dat van een privejet en de obscure zeswielige F1-wagens van March en Williams. De enorme druppelvormige wagen meet bijna zes meter, weegt ongeveer 2300 kilo, wordt aangedreven door zes 400 pk sterke motoren in de wielen en heeft een unieke layout van de cabine.

VVIP Diamant

Net zoals in de Speedtail zit de bestuurder in Deep Space in het midden, met passagiers aan weerskanten. Daarachter echter nóg een stoel, in wat Hennessey de 'VVIP-lounge' noemt. Juist: Very Very Important Person.

De uiterste belangrijke en luie rijkaard mag uitgestrekt achterover liggen in zijn of haar eigen ruimte in de punt van de diamant-vormige layout. Uiteraard is er ruimte voor de golftas van elke inzittende. Zo kun je met vier mensen volledig stilte en ultiem comfort met meer dan 300 kilometer per uur de autobahn onveilig maken.

Superdure Superbus

Helaas moeten we het nog even doen met de twee ruwe schetsen van Deep Space. Hennnessey verwacht de wagen pas in 2026 op de markt te kunnen zetten. Concrete stappen zijn er echter al wel: Cosworth Engineering is aangemerkt als de technische partner voor het project. Het legendarische bedrijf nam recent Hennessey's eerdere parner Delta Motorsport over. Cosworth zal zich met name concentreren op de ontwikkeling van de elektromotoren.

De Hennessey Deep Space zal in een beperkte oplage van 105 exemplaren gebouwd gaan worden. Interesse in je eigen razendsnelle, fluisterstille Wubbo Ockels Superbus? Dan moet je minimaal $3 miljoen (€2.6 mljoen) meenemen.

Elektrisch
  • Hennessey